Op zaterdag 13 maart waren de clubkampioenschappen cross voor de jeugd. Ondanks het onstuimige weer was de opkomst groot: van racerunners tot pupillen, junior en senioren (tot 27), alle remmen ging los, en de 150 aanwezige atleten hebben de wind en de regen moedig getrotseerd. De felle wind kon de pret niet drukken en aan felle eindsprintjes was geen gebrek. Een enkele atleet vond het zelfs zó leuk dat er een extra rondje gelopen werd!

Foto’s: Harry van ‘t Veld en Bart Götte, meer foto’s van Harry van ‘t Veld

 

Veel atleten waren blij eindelijk weer een wedstrijd te kunnen lopen. Dankzij het harde werk van de wedstrijdorganisatie en vrijwilligers werd het dan ook een gezellige en geslaagde dag. Van een groots publiek was helaas geen sprake vanwege de huidige coronamaatregelen. Maar gelukkig stonden de trainers, vrijwilligers en oudere atleten, die later pas van start gingen, helemaal klaar om iedereen aan te moedigen. Een paar junioren waren zelfs zó enthousiast in hun aanmoedigingen dat de foto’s van de fotograaf naast hen bewogen zijn.

Ook waren er opvallend veel hardlopende en wandelende ouders in het bos te vinden langs het parcours. Zo zie je maar weer dat gezellig samen sporten een aanstekelijke hobby is!

Laurens van Hofslot 

(3e bij jongens junioren A)