Vanaf volgende week, zaterdag 4 september, komt het corona-trainingsrooster voor de hardloopgroepen te vervallen. Voor de wandelsport blijft wel nog een specifiek corona-rooster van toepassing.

Op 4 september starten we swingend, met een gezamenlijke warming-up op muziek. Zorg dus dat je om 9 uur startklaar staat!

Die dag zijn er voor alle leden allerlei activiteiten rondom het clubhuis en de baan en om 17 uur sluiten we deze leuke dag af met een hapje en een drankje voor alle verenigingsleden.
Eet je ook een hapje mee? Meld je hiervoor dan uiterlijk woensdag aan via hexathlon@avtriathlon.nl.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hieronder alle activiteiten van die dag op een rij:

9 uur: Gezamenlijke warming-up op muziek met aansluitend de reguliere trainingen ‘als vanouds’.

Vanaf ongeveer 10 uur starten de volgende activiteiten:

Hardlopen
Een estafetteloop/fietstocht langs de 6 atletiekverenigingen in onze regio, de hexathlon. Bij elk clubhuis kun je terecht voor een hapje en een drankje. De estafette leg je af als team van 2 tot 10 mensen en de samenstelling van het team is naar eigen keuze. Eén persoon loopt hard, de anderen fietsen mee. Wisselen van loper kan op elk zelfgekozen moment (dat hoeft dus niet persé bij één van de clubhuizen te zijn). Zo kan iedereen meedoen met de afstand die het beste uitkomt. Eén van de teamleden is die dag de teamcaptain. Meer informatie over de route en de afstanden van de hexathlon lees je in deze flyer.
Wil je meedoen? Er is nog ruimte voor meer teams. Meld je team uiterlijk woensdag 1 september aan via hexathlon@avtriathlon.nl.

Wandelen
Voor leden die aan sportief wandelen of nordic walking doen, is het parcours vergelijkbaar met dat van de hardlopers. Het wordt nog iets aangepast, met meer smalle wandelpaden waar de fietsen niet kunnen komen. Je wandelt op eigen tempo en er is busvervoer naar en tussen de atletiekaccommodaties. De afstand tussen de atletiekaccommodaties is gemiddeld 10 km, met uitschieters naar boven en beneden. De totale afstand die je aflegt, is naar keuze.

Fietsen
Zin in een fietstocht? Ook dan kun je meedoen, je volgt het parcours van de hardlopers langs de zes verenigingen. Bij elke accommodatie kun je afstappen, er is iets te eten en drinken. Daarna weer dóór voor de volgende etappe!

Jeugd
Hardlopen, framerunnen, springen en werpen, dat doen we bij AVT iedere week. Op zaterdag 4 september gaan we dat anders aanpakken! Die zaterdag beginnen we om 9 uur met een swingende warming-up. Daarna ga je eerst gewoon met je eigen trainer het bos in.
Na de training kunnen jullie je krachten meten op de opblaasbare stormbaan, je kunt met z’n vieren op één fiets, of je kunt een teamgenoot uitdagen voor één van de spellen op de trainingsbaan.
De hele ochtend kun je op het veld en op de baan blijven sporten en spelen!
En heb je zin om ’s avonds samen met je teamgenoten, de hardlopers en wandelaars nog een hapje te komen eten? Kom dan om 17 uur (weer) naar het clubhuis en eet gezellig mee!
Voor het eten wel graag uiterlijk woensdag 1 september aanmelden met je naam en je teamnaam (bijv. pupillen A2) via email: hexathlon@avtriathlon.nl.
Ouders en begeleiders zijn (na aanmelden) ook van harte welkom om een hapje mee te eten.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Begeleiding:
De trainers gaan na de training naar huis, of doen mee met de spellen. Zij houden dan geen toezicht meer op de atleten. U moet als ouder dus (zonodig) zelf uw kind begeleiden.
We hebben nog een paar ouders nodig voor toezicht bij de fiets en bij de spellen op de baan, vanaf ongeveer 10 tot 12 uur. Graag hiervoor aanmelden bij Theo Hendriksen via hexathlon@avtriathlon.nl

De sport- en speldag in het kort:
Wanneer: Zaterdag 4 september 2021, start 9 uur.
Waar: Sportterrein bij het clubhuis van AV Triathlon. Hardlopen, wandelen en fietsen langs de accommodaties van AV Pijnenburg (Soest), BAV (Baarn), Quo Vadis (Bunschoten), AV Nijkerk, AV Altis (Amersfoort) en AV Triathlon (Amersfoort). Totale afstand +/_ 60 KM.
Wat: Sport, spel, hardlopen, fietsen, wandelen en een hapje en een drankje.
Voor wie: Alle leden van AV Triathlon.
Aanmelden voor het eten en voor deelname aan de hardloop-/fietsestafette: uiterlijk woensdag 1 september per mail hexathlon@avtriathlon.nl

Graag allemaal tot ziens op 4 september,
Theo Hendriksen