Zin in een sportieve uitdaging? Pak je wandel- of hardloopschoenen en kom op zondag 27 november naar ons clubhuis. Dan vindt de Birkhoven Bosloop plaats, de opvolger van de bekende Vlasakkerloop. Thema: duurzaam sporten doen we samen! De inschrijving is geopend. Je kunt ook meedoen als vrijwilliger; er zijn nog een aantal parcourswachten nodig. Nuttig en altijd gezellig!

Het evenement wordt georganiseerd door AV Triathlon, dat bewust omgaan met elkaar en met de natuur tot één van haar kernthema’s heeft gemaakt. Bij de Birkhoven Bosloop zijn er daarom medailles van hout, afkomstig van restafval van snoeihout, en biobased bekertjes. “Ook vragen we deelnemers om zoveel mogelijk op de fiets te komen”, vertelt bestuurslid Hans Zuilhof. Hij kijkt uit naar de Bosloop, die vorig jaar nog onder heel andere omstandigheden plaatsvond. Toen was er geen publiek toegestaan vanwege de coronamaatregelen. “Op 27 november verwachten we veel deelnemers en ook veel publiek om de sporters aan te moedigen. Voor extra spektakel komt er een gezellige muziekband bij start en finish te staan.”

Inclusief sporten
Samen sporten is kenmerkend voor AV Triathlon. We hebben een actieve en groeiende groep framerunners, dit zijn sporters die in het dagelijks leven een rolstoel of ander hulpmiddel gebruiken. De Frame Running Cross over 500 of 1500 m start om half 12 en heeft daarmee een centrale plek in het programma gekregen. In de ochtend zijn er wedstrijden voor de jeugd over 1,5 of 3 km. In de middag komen de senioren aan de start voor de Univé 5 km Bosloop of de Keskin Consult 10 km Bosloop. Prijzen worden beschikbaar gesteld door de hardloopspeciaalzaak Runners4Life.

De hardloopparcoursen gaan volledig door Birkhoven, dat nu in prachtige herfstkleuren is gehuld. De routes zijn met pijlen aangegeven en op belangrijke punten staan parcourswachten. Bij de ronde van 5 en 10 km beklimmen de lopers de heuvel met het uitzichtpunt, naast de bosvijver. De wandelaars gaan deels door Bos Birkhoven en deels door het groene Amersfoort-Zuid, via een andere route dan de voorgaande jaren. Zij kunnen kiezen uit drie afstanden: 10, 15 of 20 km.

Meer informatie: www.avtriathlon.nl/birkhoven-bosloop, hier kun je je aanmelden als deelnemer en/of als vrijwilliger. Interessante optie: combineer beide en doe gratis mee!

Christl Foekema
bestuurslid Communicatie