Op zaterdag 23 april, bij het krieken van de dag, heeft Theo zich de moeite getroost om vroeg op te staan en zich op de fiets naar Bos Birkhoven/De Korte Duinen te begeven, alwaar hij ter voorbereiding van de voorjaars “Woopertest” het parcours heeft uitgezet.

Een Woopertest is in de basis niks anders dan een interval-duurloop training waaraan, ten op zichte van de “normale” training, een wedstrijdelement is gekoppeld zodat je kunt “meten” hoe het gesteld is met jouw persoonlijke conditie.

Na het gebruikelijk rustig inlopen, gevolgd door een warming-up, kwamen de wandelgroepen gefaseerd aan bij de welbekende paddenstoel, het startpunt van de “Woopertest”.

Na een korte uitleg van de test en het parcours gingen de deelnemers vol goede moed van start waarbij de tijd met stopwatches werd bijgehouden. Chapeau voor alle deelnemers van de drie wandelgroepen die zich in het zweet hebben gelopen.

Heb je de vorige keren ook mee gedaan aan de “Woopertest”? Dan kun je de tijden (die jezelf hebt bijgehouden) met elkaar vergelijken waardoor je meteen ziet hoe het met jouw conditie gesteld is.

Jammer dat niet alle wandelaars voor deze uitdaging aanwezig konden zijn maar wij hopen dat zij in het najaar wel weer aanwezig kunnen zijn om mee te doen.

“De Woopertest is een test voor jezelf, iets waar je wat mee kan”

Namens de organisatie,

Theo Kok en Ingrid Koot