Meedoen aan een wandelevenement tijdens de coronacrisis? Stichting 40Mijl, organisator van onder andere de Lauwersmeer Marathon en de Lauwersmeer Kennedymars heeft er wat op gevonden. Op de vier zaterdagen in juni zal de Coronamars als individueel evenement georganiseerd worden. De Corona 4Daagse is een onderdeel van de Coronamars, waarbij alle vier zaterdagen in juni gelopen kan worden.
Bij deze individuele wandeltocht stellen deelnemers hun eigen route samen, ze starten op de datum en het tijdstip waarvoor zij zich hebben aangemeld gelijktijdig vanuit huis of een wandelgebied in de buurt. Het startschot zal via een livestream worden gegeven. Tijdens het evenement worden de deelnemers gevolgd via een daarvoor ontwikkelde app. Ook kunnen zij daarmee de locatie van andere lopers op de kaart zien en met hen chatten.
Wandelen tijdens de coronacrisis brengt beperkingen met zich mee. “Uiteraard houden wij rekening met de adviezen van het RIVM en vragen wij dit ook aan de deelnemers. We hebben extra regels opgesteld om te voorkomen dat wandelaars in groepjes gaan lopen of te dicht bij elkaar komen. De techniek zal ons daar een handje bij helpen.” aldus Johan Broesder, voorzitter van de stichting en bedenker van het evenement.
Na afloop van het evenement krijgen de deelnemers een medaille en oorkonde thuisgestuurd. De te lopen afstanden variëren van 5 tot 35 kilometer. Deelnemers kunnen uiteraard hun kilometerboekje opsturen om zo de stempels voor de gelopen kilometers te krijgen.
De stichting heeft een Coronamars t-shirt ontworpen dat bij de inschrijving kan worden besteld.
Sportkracht12
Met de wandeltochten zamelt de stichting geld in om kinderen in beweging te houden. Omdat de scholen maar heel beperkt open zijn, gymlessen uitvallen, sportclubs hun deuren grotendeels dicht houden en er minder buiten gespeeld wordt, vormt dit een gezondheidsrisico voor de jeugd.
Het ingezamelde geld gaat naar Sportkracht12. Deze organisatie ondersteunt lokale initiatieven om kinderen in beweging te houden. Sportkracht12 adviseert, is betrokken bij deze initiatieven en heeft contact met lokale en regionale sportcoaches en organisaties. Met het ingezamelde geld kunnen zij efficiënt projecten financieren.

Informatie over het evenement en aanmelding is te vinden in dit persbericht en op de website www.coronamars.nl