Afgelopen zaterdag 22 juni was het zover, de tweede wallenloop van AV triathlon ging van start met een groot aantal deelnemers. De loop van afgelopen zaterdag was de afronding van een aantal weken waarin het thema sport op de kaart is gezet in de wijk nieuwland. Zo heeft Dorien Janse de basisscholen in Nieuwland bezocht en clinics gegeven om de kinderen warm te maken voor het sport evenement. Hein Vergeer heeft vlak voor de start van de wallenloop een inspirerend verhaal gehouden over vitaliteit.

 

In totaal hebben zo’n 300 deelnemers die dag hun loop gedaan. Vooral het grote aantal kinderen in de loop tot 8 jaar was een feest om te zien. Het aantal nainschrijvingen was zelfs zo groot dat de start van de kidsrun met een 10-tal minuten uitgesteld moest worden. Daarop ging de meute kinderen fanatiek van start voor hun 1,1 KM run. Ook de racerunners waren dit jaar weer van de partij. De glimlach van de winnende racerunner was ook dit jaar weer mooi om te zien.

 

Het deelnemersveld van de 5 en 10 km run was goed gevuld met een mix van hele snelle en minder snelle deelnemers. Iedereen liep zijn eigen loop en genoot van de mooie route over de wallen van de wijk nieuwland.

Na het hardlopen was het feest nog niet afgelopen. De start en finish van deze loop is namelijk vanaf het feestterrein van het wijkfeest van nieuwland. De organisatie New&United had ook dit jaar weer gezorgd voor een waar feest. Compleet met DJ, foodtrucks en een tokkelbaan over de vijver.

Uitslagen van de wallenloop zijn onder deze link te vinden.

De foto’s van de wallenloop zijn hier te vinden.