Om onze vereniging soepel te laten functioneren hebben wij veel vrijwilligers nodig. Mogelijk doen wij in de toekomst ook een beroep op je om een steentje bij te dragen. En dan ben je niet de enige! Uit het tweejaarlijks onderzoek Geven in Nederland 2020 van de VU komt dat 40% van de Nederlanders minstens één keer per jaar vrijwilligerswerk deed voor een maatschappelijke organisatie in 2019.

Vrijwilligerswerk wordt gedaan in een groot aantal organisaties en sectoren. De sport is de sector met de meeste vrijwilligers.

Wat is jouw volgende stap?
Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Het motto is ‘Mensen maken Nederland’. In Amersfoort coördineren de Gemeente Amersfoort en Indebuurt033 de lokale campagne, elke maand wordt een specifiek soort vrijwilligerswerk uitgelicht. Voor april is dat Sport en Cultuur. Een goed moment om eens na te denken of AV Triathlon jou een boeiende vrijwilligersklus kan bieden. Je vindt de mogelijkheden op de website bovenaan links onder Vacatures.

In deze Nieuwsbrief starten we een nieuwe rubriek om maandelijks een vacature nadrukkelijker in beeld te brengen: “Ook jouw talent telt, doe mee met AVT!”

Lees de oproep van Dorien Jansen om vrijwilliger te worden bij de Medische Commissie en reageer als je denkt dat jij de geschikte persoon bent.

 

Commissie Vrijwilligerszaken: Nel van Loon (voorzitter), Hatice Durmaz, Lex Borghans