Een interview met met Marian van Schaik

Hoe lang ben je al lid?
Vanaf juli 1988. Mijn dochters werden lid. AVT had toen nog geen clubgebouw en de kinderen moesten naar de kleine parkeerplaats gebracht worden en weer opgehaald. Toen ben ik zelf maar in maart met de trimcursus begonnen. Tot 2000 hard gelopen en daarna
gewandeld.

In welke groep loop je en wie zijn je trainers?
Tegenwoordig wandel ik op maandagochtend. Daar is geen trainer bij, maar een groep gezellige mensen loopt samen een uur. Een heerlijk begin van de week. En als het dinsdagavond niet te laat is geworden bij het bridgen, ga ik woensdagochtend naar de nordicwalking training bij Joke Manning.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Het is er altijd gezellig.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
Iedereen is welkom.

Wat doe je als vrijwilliger?
Samen met Annemiek Kok ben ik een van de bardienst teams.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Al in 1989 vroeg Dick Sperling ( de toenmalige penningmeester ) mij of ik het administratievedeel van zijn functie wilde invullen. Dat was toen ook mijn dagelijkse werk en ik ben dat toen gaan doen. Eerst nog handmatig en later deed ik het codeerwerk voor degene die het
in de computer voerde. Ik heb dat bijna 20 jaar gedaan. Toen ik in 2010 stopte met werken ben ik bij de kantine gaan helpen.

Heb je een extra leuke ervaring als vrijwilliger?
Eigenlijk niet.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Met veel vrijwilligers blijft de club laag drempelig en goed betaalbaar voor iedereen.