Op Koningsdag 2019 zal door het oranje comité Hoogland, onder auspiciën van A.V. Triathlon, de 2e editie van de LEEF-marathon georganiseerd worden vanaf het feestterrein in Hoogland (Kolkvolkplein). LEEF staat voor Lopen – Eten – en – Fietsen. Dit betreft een prestatietocht die wil voorzien in de behoefte dat diverse sportieve personen graag een inspanning willen leveren maar niet per se op tijd.

Doel van dit evenement is om al hardlopend en fietsend een hele marathon af te leggen. Men kan starten met 2, 3 of 4-tallen waarbij altijd één persoon aan het hardlopen is. “Men kan wisselen van lopen naar fietsen (of andersom) iedere +/- vijf kilometer waarbij bij een reële verdeling beide personen in totaal een halve marathon lopen, of ongeveer 3 x 4 a 5 kilometer per persoon bij drie deelnemers, of 2 x 5 kilometer bij vier personen”.

Bijzonder aan dit evenement is dat het één ronde van 42 kilometer betreft en de organisatie zo ook bekendheid wil geven aan Hoogland en zijn mooie omgeving. Langs de route staan enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers gaan voorzien van hapjes en support. Geprobeerd wordt hier om de vijf kilometer in te voorzien wat tevens mooie wisselpunten oplevert voor de deelnemers.

Bij de wisselpunten kan men uitrusten en bijpraten onder het genot van een hapje. Aan het evenement is geen wedstrijdelement verbonden. Geheel recreatief en zonder tijdslimiet kan de route worden volbracht en kan men genieten van de mooie route en plekken die Hoogland en omgeving te bieden heeft. Volgens de organisatie is dit evenement daardoor uniek in de provincie. Bij binnenkomst in Hoogland, bij het voor Koningsdag ingerichte feestterrein, worden de deelnemers na hun prestatie ontvangen met een drankje en muziek.

De start is tussen 10.00 en 10.30 uur op het feestterrein aan de Engweg te Hoogland. Uiterlijk 16.00 uur dienen de laatste deelnemers binnen te zijn.

Inschrijven via de website www.oranjecomitehoogland.nl.

Deelname is 5,00 euro per persoon, overmaken op rekeningnummer Oranje comité

De inschrijving zal sluiten bij deelname van maximaal 50 teams. Het parcours is niet verkeersvrij maar zal zoveel mogelijk de fietspaden volgen. De Wegenverkeerswet en/of het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens is van toepassing.

Deelname is voor eigen risico.

Ook voor mensen die niet deelnemen aan de LEEF marathon is er, bij binnenkomst van de deelnemers, gelegenheid om onder het genot van muziek een drankje te nuttigen. De organisatie hoopt op diverse deelnemers vanuit Hoogland en omstreken om zo Koningsdag 2019 weer tot een succes te maken.