Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Ik ben 29 jaar lid van AV Triathlon. Na jaren lang gekorfbald te hebben bij CKV Mia was ik destijds aan het dubben over welke sport ik wilde gaan beoefenen. Tennis leek me wel leuk. In de tussentijd liep ik af en toe hard om mijn conditie op peil te houden. Margreet van Hensbergen, lid van AVT, haalde mij uiteindelijk over om een keer mee te gaan naar de zaterdagtraining: “Niveau 2 bij de trainers Flip en Wil”. En zo werd ik gegrepen door het hardloopvirus en kwam van het één het ander. Voor ik het wist liep ik in de niveau-3-groep bij trainer Martin Rupp en trainde ik samen met paar andere “beginners” voor de halve marathon in Egmond.

Al gauw kwam het wielrennen op maandagavond en later het zwemmen op maandagochtend en vrijdagochtend erbij. De eerste jaren fietste ik in de groep van Kees van de Marel en als ik met Kees meeging, nou dan fietsten we de prachtigste routes, maar ik kon onmogelijk navertellen waar we die avond allemaal geweest waren.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
Het mooiste van onze club is dat we op een prachtige locatie in Birkhoven zitten en iedereen op zijn eigen niveau kan sporten. Ik heb bijna al mijn vrienden bij AVT leren kennen en dat is veelzeggend. Het zijn weliswaar individuele sporten die we kunnen beoefenen bij AVT maar we beleven het samen. Over het algemeen wordt er op een recreatief niveau gepresteerd en als je wedstijdniveau wil presteren dan kan dat ook.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?
Ik train in diverse groepen. Op dinsdag en donderdag loop ik op de baan bij Adrie. Bij Ton en Erik op zaterdag en zondag vanuit de club. Op zaterdag hebben we ‘even’ geen trainer en organiseren we zelf de training om de beurt en als Gert er is geeft hij training. Op zondag loop ik vaak een lange duurloop met een groep of met een loopmaatje. En van april tot september fiets ik mee op woensdagavond.
Het ultieme ATV-gevoel is het met veel plezier samen (in combinatie met hard) trainen, dat beleef ik in elke groep, maar het meest op zaterdag. Daarnaast om na de training nog wat na te praten ook met sporters uit andere groepen met een kopje koffie.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
Eigenlijk was ik niet anders gewend vanuit de teamsport. Als je lid bent van een vereniging draag je vanzelfsprekend een steentje bij aan de organisatie. De eerste jaren hielp ik incidenteel mee bij evenementen en zat ik in de organisatie van de duatlon. Inmiddels ben ik alweer 8 jaar bestuurslid en voorzitter van de beheercommissie en was ik tot op heden de contactpersoon voor de vrijwilligerscommissie.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Het is superleuk om vrijwilliger te zijn bij AVT, vooral omdat je gezamenlijk een klus klaart waarbij de waardering niet om geld draait maar om: “wat kan ik betekenen voor een ander”. Een mooi voorbeeld van samen de klus klaren is dat we met de beheercommissie 2 keer per jaar een klus- en schoonmaakmiddag organiseren in het clubhuis. Op zo’n zaterdagmiddag gaan we na de training eerst met z’n allen lunchen en vervolgens worden de taken verdeeld en na afloop drinken we nog gezellig samen een drankje.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Mijn mening is dat in feite iedereen vrijwilligerswerk in de algemene zin van het woord zou moeten doen. Het geeft een goed gevoel iets te kunnen betekenen voor de samenleving, waar we allemaal een onderdeel van zijn. En dat geldt in bijzondere mate voor een vereniging: “Geen vrijwilligers is ook geen vereniging”!