Interview: Koen van Dijk

Wie is Koen? Wil je iets over jezelf vertellen? 

Ik ben 29 jaar en woon in Amersfoort. Ik werk als sportdocent in het voortgezet onderwijs en in mijn vrije tijd combineer ik hardlopen graag met fietsen. 

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Een jaar of 5/6 geleden ben ik lid geworden van AVT. Daarvoor heb ik altijd op voetbal gezeten en combineerde dat de laatste paar jaar met hardlopen. Ik koos ervoor alles uit het hardlopen te halen en vond in de trainingsgroep van Aart Bakker een mooie groep om dit te doen. 

Hoe is het om lid te zijn van AVT?

AVT is een gemoedelijke vereniging waar ik mij op mijn gemak voel. Ik denk dat de club voor zowel de fanatieke als recreatieve hardloper een fijne plek is om te komen sporten. Bij AVT vond ik de juiste lopers en begeleiding om zelf ook beter te worden, meer dan bij andere clubs in de omgeving.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?

Ik train in de MiLa-groep o.l.v. Aart Bakker. Deze groep bestaat uit een mooie mix van jonge lopers en senioren. De groep trekt duidelijk talent aan, want er wordt in de breedte hard gelopen door iedereen. Ondanks de verschillende disciplines en doelen, trainen we op de baan en in het bos vaak samen. Ik kijk uit naar het NK Cross dit najaar en ik denk dat we een serieuze kans maken om op het podium te eindigen als team. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
AVT is een fijne vereniging, maar tegelijkertijd zie ik nog wel ruimte voor verbetering. Misschien ben ik daarom sinds twee jaar betrokken geraakt bij de organisatie van de clubkampioenschappen cross. We zijn er nog niet, maar volgens mij hebben we een mooi fundament neergelegd waardoor steeds meer leden van de club deze dag voortaan met rood gaan omcirkelen in hun agenda. Met z’n allen het bos in, en daarna samen nagenieten. Mooi toch?

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Ondanks Corona werden we dit jaar weer gevraagd om voor onze leden tot 27 jaar een clubkampioenschap te organiseren. Om eerlijk te zijn stond ik er niet gelijk om te springen, maar het werd (net als vorig jaar) een groot succes. Het laat zien dat je met een positieve instelling en met hulp van geweldige vrijwilligers ver kan komen!

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Alle beetjes helpen. Dus ook als je niet structureel ergens aan vast wilt zitten kan je van waarde zijn voor de vereniging door zo nu en dan je hand op te steken als het er op aan komt!