Vrijwilligers vormen de basis van onze vereniging. Maandelijks zetten we één van hen in het zonnetje, om onze waardering voor hen te laten zien en andere leden te inspireren ook vrijwilliger te worden. 

Wil je iets over jezelf vertellen?
Samen met mijn gezin woon ik met veel plezier in Amersfoort. Mijn partner en ik hebben twee sportieve tienermeiden. We houden alle vier van sporten, dus daar maken we graag tijd voor. Verder ben ik jeugdpsycholoog en ik heb samen met zes anderen een praktijk in Utrecht waar ik met veel plezier werk.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
In 2016 ben ik lid geworden. Mijn dochter trainde toen een jaartje met veel plezier bij de D pupillen. Via haar en onze buren leerde ik de club kennen. Ik liep toen al regelmatig hard en was toe aan extra uitdaging en de gezelligheid van loopmaatjes. Inmiddels trainen er nog meer familieleden bij AVT, dus dat maakt het alleen maar leuker!

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
Fijn, het is altijd gezellig en uitdagend om te trainen. Ik mis het echt als ik een training oversla. Ook heeft het trainen in een groep mij geholpen om grenzen te verleggen. Zo heb ik in de afgelopen jaren 2x een marathon gelopen en dat had ik niet gedaan zonder de groei en ervaringen bij AVT.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren?
Ik loop op zaterdagochtend in groep 3 van Christl, Willem en Hester, alle drie toptrainers! Het is hele gezellige gevarieerde groep met veel humor en trouwe lopers.

Wat doe je als vrijwilliger en waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik geef training aan de Frame Runnergroep voor (jong) volwassenen. Zij trainen op de maandagavond en 2x per maand op zaterdagochtend.  Ik ben duotrainer samen met Peter Philipsen, dus wij wisselen de trainingen af. Bij de Frame Runners trainen enthousiaste atleten en werk ik heel prettig samen met bevlogen (assistent) trainers. Een hele inspirerende omgeving om vrijwilliger te zijn! Steeds leer ik weer nieuwe dingen bij, en niet in de laatste plaats van de atleten zelf.

Ik ben tante van een meisje dat bij de Frame Runners pupillen traint. Vanuit die ervaring, maar ook vanuit mijn werk, vind ik inclusie in de samenleving heel belangrijk. Het is zo fijn en versterkend als je met je beperking gewoon samen kunt sporten met je leeftijdgenoten en familie. Een geweldig voorbeeld daarvan is hoe Henriëtte Stemerdink en collega’s de Frame Running groepen binnen AVT hebben ontwikkeld. Daar draag ik graag en met veel plezier een steentje aan bij!

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Er zijn veel leuke succesmomentjes. Een echte topper is wel de wedstrijden, zowel bij AVT als de jaarlijkse Landelijke Frame Running Cup. Met elkaar voorbereiden, de zenuwen bij atleten en dan de triomf als zij, vaak onder luid applaus, over de finish komen.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Gewoon doen! Er zijn zoveel verschillende taken binnen AVT, klein en groot. Er is altijd wel iets dat bij je past en dat in te passen is in je beschikbaarheid. Want cliché maar zo waar: vele handen maken licht werk!

Stel dat je je taken ooit overdraagt aan een volgende vrijwilliger, welke eigenschappen of kennis moet hij/zij in huis hebben om jouw rol goed te kunnen doen?
Vooral er veel zin in hebben! Binnen AVT kun je cursussen volgen om je te ontwikkelen als trainer. Ook medetrainers ervaar ik als heel behulpzaam. Dus veel kan je ontwikkelen ‘on the job’. Wat training geven aan de Frame Runners uniek maakt, is dat zij sterk verschillen in trainingsbehoefte. Ik vind het elke keer weer een leuke uitdaging om een training te bedenken die bij iedereen aansluit. Ik denk dat het wel helpt als je daarin wat creativiteit en flexibiliteit hebt.

De foto met Monica is geplaatst met toestemming van Monica.