Wie is Jeroen Bach? Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik ben 53 jaar en woon met Katie en onze 3 kinderen in Amersfoort. Ik ben een investment specialist en werkzaam bij een pensioenfonds waar ik een bijdrage lever aan een duurzaam rendement voor de deelnemers van het pensioenfonds. Sporten en bewegen is een vast ritueel al heel mijn leven. Zo heb ik trampoline gesprongen, gehockeyd en nu doe ik aan duursporten en vooral hardlopen.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?

Ik heb mij juli 2007, dus 15 jaar geleden aangemeld met als doel om samen met andere mensen te gaan hardlopen. Begin 2007 had ik in een weddenschap afgesproken om in Brugge (België) een 10 km hardloopwedstrijd te lopen. Dit betekende dat ik nog 3 maanden had om te trainen voor deze wedstrijd. Het hardlopen beviel mij zo goed dat ik dit verenigingsverband wilde voortzetten omdat sporten voor mij ook een sociaal aspect heeft.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?

Ik ben gestart bij de trimcursus en snel doorgestroomd naar groep 3-4 bij Hein Dekker. Ik loop nog steeds in verschillende 3-4 niveau groepen op de dinsdagavond en zaterdagochtend bij Christl en Willem. In de trainingen kan ik zowel sportief als sociaal mijn ei kwijt. Ik ben 3 jaar geleden geblesseerd geraakt aan mijn achillespees. De enige manier voor mij om hier van af te komen was tijdelijk een jaar te stoppen met hardlopen. Ik ben toen gaan mountainbiken en wielrennen bij AV Triathlon. Ik zou iedereen kunnen aanraden om bij een blessure binnen AV Triathlon iets anders te doen en niet je lidmaatschap op te zeggen. Momenteel ben ik voornamelijk actief met hardlopen. Wel heb ik de ambitie om meer te gaan zwemmen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?

Ik zie het vrijwilligerswerk als een goede manier om de club met al haar leden beter te leren kennen. Ik ben penningmeester geworden, omdat ik goed ben in het financieel overzicht houden en veel van deze werkzaamheden kan ik doen wanneer het mij uitkomt tussen de drukke gezinsactiviteiten door.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Het mooiste vind ik met mooi weer met een team de Heuvelrugestafette te lopen en bij aankomst met z’n allen gezellig wat drinken en eten. Ook heb ik altijd genoten van het zingen bij een traktatie als er weer iemand jarig was in de dinsdagavondgroep van Hein Dekker.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

Als vrijwilliger leer je alle aspecten van de club kennen en je komt erachter dat je het met elkaar moet doen om er een gezellige club er van te maken.