Wie is Jaap de Vries? Wil je iets over jezelf vertellen?

Jazeker, inmiddels ben ik dus ook een sportieve 65 plusser! Na een korte (gemiste) carrière als amateur voetballer in mijn jeugd in Delft, begon bij mij reeds op 18-jarige leeftijd het hardloop bloed te stromen….en nu dus al bijna 50 jaar. In deze jaren heb ik altijd – en nog steeds – gelopen als recreant. Ik heb wel 2x de uitdaging opgepakt om een hele marathon te lopen, de eerste in 2006 in Rotterdam en de tweede in 2009 in Amersfoort. Tijden net onder/boven de 4 uur dus inderdaad op recreanten niveau. Daarnaast nog ca. 150 halve marathons met de snelste op 1.36 blanco. En op eentje na de rest allemaal onder de 2 uur dus ik mag niet klagen.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?

Met een verhuizing in 1992 naar Amersfoort (voor mijn werk), heb ik mij direct als lid aangemeld om in groepsverband te kunnen hardlopen. De reden was natuurlijk om sportieve en gezellige mensen te leren kennen. En dit is gelukkig nog steeds zo!

Hoe is het om lid te zijn van AVT?

AVT voelt eigenlijk sinds het begin als een warme deken. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik ook wel van een feestje houd. Zo heb ik de afgelopen 15 jaar met een aantal andere gezellige leden, 3 x het lustrumfeest georganiseerd. Daarnaast ben ik ook na ca. 10 jaar ‘gewoon’ lid / loper te zijn van een groep, sinds 2002 hardlooptrainer en eigenlijk al die jaren nog steeds in groep 3.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?

Op zowel dinsdagavond en zaterdag ben ik actief als loper en trainer in groep 3. Beide groepen zijn te omschrijven als gezellig, sociaal, sportief en uitdagend zowel voor de loper zelf als voor mij als trainer. Op de dinsdagavond gaat het er wel wat fanatieker aan toe en daar heb ik wel eens moeite om de lopers bij te kunnen houden, maar ja wat wil je ik ben inmiddels ook een sportieve 65 plusser.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?

Als vrijwilliger word je natuurlijk altijd gevraagd. En zo begon het met oud-lid en trainer Dick Boer. Die vroeg Ruud van Basten en mij om ook eens wat te doen..en toen konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Daarna ben je natuurlijk voor jaren besmet met het trainersvirus. Naast het geven van training zit ik ook al jaren in de beheercommissie, dat was ook even tijdelijk….sinds zeker alweer 7 jaar.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Mooie ervaringen met het lopen en trainen met gezellige en sociale mensen is natuurlijk sowieso een verrijking van je leven! De adrenaline die je echter krijgt van het organiseren van een feest, en je ziet dat de gemiddelde AVT-er van ca. 56 jaar de beentjes kan laten swingen op de muziek is eigenlijk nog mooier dan de loopbeweging!

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

Bij mij heeft het ca. 10 jaar geduurd voordat ik veranderde van lid naar vrijwilliger. Ik kan iedereen aanraden wacht hier niet te lang mee, je krijgt hier zoveel clubliefde voor terug. En iedereen weet dat AVT niet zonder kan, dus meld je aan! Welkom er is altijd wel wat te doen en oh ja … er is sowieso een vacature in de feestcommissie!