Hoe lang ben je al lid?
In augustus van dit jaar ben ik vijf jaar lid. Ik liep al een paar jaar voor mezelf en was door een voormalig buurman een paar keer meegesleurd naar Altis. Maar ik wilde pas lid worden van een club na het afronden van mijn toenmalige studie. Dat gebeurde begin 2015 en toen ik op een verjaardag bij buurman Joop vertelde dat ik wilde gaan hardlopen bij een club, kreeg ik te horen dat ik dan lid moest worden van AV Triathlon. Véél gezelliger. En zo is het gekomen…. 

In welke groep loop / fiets je en wie zijn je trainers?
Ik loop op niveau drie op dinsdag bij Hein, Ruud van den Eshof en Bastiaan en op zaterdag bij Jaap en Bastiaan. 

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Het zijn beide leuke groepen met trainers die de sfeer erin weten te brengen en te houden en lekker afwisselende trainingen geven. Daarnaast kun je op je eigen niveau je ei kwijt tijdens de trainingen.
De jaarlijkse barbecue mag zeker niet ontbreken bij het noemen van iets leuks van de groep, naast de enorme betrokkenheid onderling.
En vooral leuk vind ik, dat we een soort van vaste kern hebben waarmee we zowel op de dinsdag als op zaterdag samen trainen en koffie drinken.

Wat vind je leuk aan de vereniging?

De sfeer en de cultuur, samen in een ongedwongen sfeer lekker sporten, ieder op zijn of haar eigen niveau. De locatie is natuurlijk geweldig. En de betrokkenheid en het enthousiasme waarmee de club draaiende gehouden wordt.
Wat doe je als vrijwilliger?
Ik ben lid van de webredactie om technische ondersteuning te  leveren voor de website(s) en de nieuwsbrief. Daarnaast doe ik het technisch beheer van de website en het Blauwe Boekje en ontwikkel ik samen met onze webbouwer verder aan de site(s).
En zodra we weer mogen trainen na deze Corona-crisis, ben ik één van de zaterdagtrainers bij de 5 km opbouw.
Daarnaast vind ik het leuk om af en toe een helpende hand te bieden bij evenementen als de Keistad Triathlon. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben erin gerold doordat twee leden uit de webredactie én mijn hardloopgroep mij vroegen de technische ondersteuning van de website en de nieuwsbrief, toen nog Lopende Zaken, over te nemen. Van het één kwam het ander en voor ik het wist zat ik op de trainerscursus bij Joop en Christl en ga ik nu starten met trainen geven.
Maar het echte waarom is natuurlijk omdat het leuk is om samen met een groep betrokken mensen de schouders eronder te zetten en er samen iets van te maken en het gewoon leuk is iets voor een ander te doen. Ik denk dat in deze tijd veel van ons dat doen. Maar ik kan het iedereen aanraden.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger?

Zonder iets of iemand te kort te doen, kan ik zo geen specifiek voorbeeld bedenken.
In het algemeen en vaak op onverwachte momenten, het gevoel van waardering ontvangen.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

Vrijwilliger zijn maakt je nóg meer onderdeel van de club. Je leert weer nieuwe mensen kennen en het geeft zoveel voldoening. Bedenk dat de club zonder vrijwilligers niet kan bestaan. Start bijvoorbeeld met iets eenmaligs als vrijwilliger zijn bij een evenement o.i.d. Misschien met iemand uit je loopgroep, dan heb je sowieso samen een leuke dag.