Interview Theo Hendriksen

Ik ben Theo Hendriksen 65 jaar jong en getrouwd met Angela Hendriksen die ook lid is van AVT. Sinds kort wonen wij in het gebouw Eemerald op het Eemplein. Menig AVT lid heeft gezellig van onze faciliteiten gebruik gemaakt tijdens de Marathon van Amersfoort.

Per 1 november gestopt met werken en Angela per 1 februari jongstleden. We genieten weer elke dag van de prachtige binnenstad van Amersfoort en natuurlijk ook van de buitengebieden. Ik houd van koken, lekker eten, fietsen, sporten en sinds kort ook kajakken in de grachten van Amersfoort en op de Eem.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?

 Toen Amersfoort in 2009 750 jaar bestond hebben wij gekeken naar de Marathon in Amersfoort om een vriendin aan te moedigen, de sfeer was fantastisch. Naar aanleiding van een artikel in de krant kwam Angela op het idee om ons in te laten schrijven voor de toen nog genoemde “trimcursus”. Ik zag dat niet zo zitten, maar met enige drang dacht ik, laten ik het maar proberen. In januari 2010 was het zover, het sneeuwde hevig en ik dacht de training gaat natuurlijk niet door. Inmiddels weten we dat het altijd doorgaat. De trimcursus was fantastisch, veel lol en natuurlijk progressie. Daarna ben ik lid geworden van AVT en via de natuurlijke route van 5 km opbouw, 10 km opbouw, een aantal halve marathons gelopen en inmiddels ook 2 Marathons.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?

Ik vind het echt super, de sfeer is fantastisch. Ik loop nu 3 keer per week bij 3 verschillende groepen die allemaal enthousiast trainen.  Door de jaren heen veel mensen leren kennen waardoor onze vrienden/kennissenkring flink is uitgebreid. Daardoor ook allerlei sociale activiteiten met gezamenlijke loopjes in Nederland maar ook daar buiten, etentje en BBQ etc.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?

Op zaterdag train ik in groep 3 met Bastiaan, Jaap en Ruud. Dit is de groep waar ik het langst in loop. Een leuke groep met grote leeftijdsverschillen die heel goed samengaan. Nog niet zolang loop ik op donderdagmorgen met de duurloopgroep met Teus en Hans, ook een hele gezellige groep met medelopers van  mijn leeftijd. Op dinsdagmorgen loop ik sinds kort met de groep van Trix, die start in Den Treek. Een groep met een merendeel van wat oudere lopers met een groot verschil in tempo. Door de trainingsvorm gaat dat heel goed samen en je komt ook in ander gebieden dan Birkhoven. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?

Ik vind het niet meer dan normaal dat je iets haalt en ook brengt bij een vereniging.

Zonder vrijwilligers geen club. Naast een aantal jaren bestuurslid te zijn geweest, betrokken geweest met de organisatie van het laatste lustrum, mede organisator van de Hexathlon en de organisatie van de feesten en partijen. De laatste 2 jaar kwam daar weinig van terecht door Corona. Ik hoop dat wij van de zomer weer los kunnen barsten.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Wat mij opviel toen ik bij AVT kwam is dat ik nog nooit iemand heb zien roken. Tijdens de trimcursus liep ik achter een medetrimmer die in het bos zijn pakje shag verloor. Deze persoon heeft de trimcursus overigens niet afgemaakt.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

Ja, geef je op! Het hoeft echt niet altijd voor heel veel uren per jaar te zijn, alle uurtjes helpen en je leert ook veel meer mensen kennen in je club.