We mogen weer. Na maanden van beperkingen, maatregelen en gedoe, mogen we nu weer los!

Ook AV Triathlon gaat weer los. Trainingen worden weer volop gegeven, clubgebouw weer gewoon open en…er mogen weer evenementen worden georganiseerd. In de komende maanden gaan we als AV Triathlon weer een aantal grotere sportfeestjes organiseren. Evenementen waarbij onze leden met elkaar de sportchallenge kunnen aangaan, soms competitief, maar altijd samen en met plezier. Al die activiteiten kunnen alleen met en door de leden georganiseerd worden, dus van onze leden wordt inzet gevraagd om mee te helpen. Dat kan structureel, vele doen dat al in de verenigingscommissies en/of organisatieteams, maar op de dag van de activiteit zelf hebben we ook de hulp nodig van leden die eenmalig hun steentje willen bijdragen als vrijwilliger bij de organisatie.

Om de organisatoren een beetje hierbij te helpen ondersteunt de Vrijwilligerscie. bij het werven van vrijwilligers onder de leden. Als basis geldt dat alle hardloop-, wandel-, fiets-, zwem-, bootcamp-, trail- en jeugdgroepen één keer per jaar gekoppeld worden aan een evenement. En dat de leden van de gekoppelde groepen gevraagd worden in te tekenen voor een van de diverse klusjes op de dag. Geen grote klussen en tijdsduur zal beperkt zijn, maar toch….zonder die vrijwillige inzet geen event. Beloning: veel gezelligheid en betrokkenheid bij de vereniging, koek & zopie, en de zekerheid dat evenementen waar je zelf als actieve sporter ook aan deel wilt nemen, ook doorgang vinden, omdat andere leden op dat moment voor jou klaar staan.

Het ‘verenigings- en vrijwilligersbeleid’ staat nog in de kinderschoenen, maar het is duidelijk dat het lidmaatschap ook een bepaalde mate van (vrijwillige) inzet van de leden vraagt. AV Triathlon is nog zoekende hoe dat op een leuke en effectieve manier te organiseren, waarbij het adagium is: iedereen doet mee, met het sporten zelf en/of met het organiseren van het kunnen sporten. Vele handjes maken licht werk, maar maken het werk ook leuk en je ziet nog eens andere leden en mogelijk andere sporten. Het gevoel van samen lid zijn van één levendige vereniging, van mensen, voor mensen. Samen buiten sporten en samen genieten van het buiten kunnen sporten. Met name het belang van dat samenzijn en samendoen is een van de belangrijke (levens)lessen die de coronacrisis heeft opgeleverd.
Dus ook voor 2022: we gaan er als vereniging weer voor. Doe mee, voor jezelf en voor de ander.

Groet, namens de AVT Vrijwilligerscie, de AVT Evenementencie en Matt Schillings (portefeuillehouder vrijwilligersbeleid Algemeen Bestuur AVT)

Mocht je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden zijn, er liggen nog legio vrijwilligersklussen en -klusjes. Voor elk moment in het jaar, voor ieder wat wils. Meld je aan als vrijwilliger bij vrijwilligerszaken@avtriathlon.nl