Het gebeurt gelukkig bijna nooit, maar mocht het nodig zijn, staan de barmedewerkers in het clubhuis ook hun ‘mannetje’ bij een ongeval tijdens de trainingen.

AV Triatlon kent een calamiteitenplan in het geval een loper, wandelaar of fietser tijdens de zaterdagse training in het bos (Birkhoven/Soesterduinen) ernstig ten val komt en niet meer zelfstandig naar het clubhuis kan. Volgens dat plan belt de trainer van de groep het clubhuis (en indien nodig 112) waar de barmedewerker op de calamiteitenfiets springt en met de grote EHBO-doos en/of de AED (hartreanimatie) richting het ongeval gaat. De trainer geeft door waar in het bos of in de duinen het slachtoffer zich bevindt, organiseert met zijn groep een verbindingslint richting één van de calamiteitenknooppunten waar de barmedewerker naar toe fietst om EHBO-kist of AED af te geven. Zo kan er in ‘no-time’ en vaak voordat de ambulance er is, al hulp worden geboden. Zeker omdat zowel de trainers als de vaste barmedewerkers allemaal jaarlijks een EHBO-training en AED reanimatietraining volgen.

Op de foto is een deel van de vaste barmedewerkers o.l.v. ‘chef bar’ Martha een rondje door het bos aan het fietsen om alle calamiteiten knooppunten te herkennen. Ook dit is een deel van het barwerk!

Ook barmedewerker worden?

We kunnen altijd gezellige, actieve barmedewerkers gebruiken. Je wordt dan ongeveer 1 keer in de acht weken op zaterdagochtend verwacht. Uiteraard zorgen we voor goede uitleg. Je zorgt voor de koffie/thee en overige zaken voor en na de trainingen en helpt bij de goede gang van zaken in en om het clubhuis. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Martha Meijer via prcommunicatie@avtriathlon.nl.