De triatleten van AV Triathlon hebben na de zomer de draad weer opgepakt met wedstrijden in het lopende seizoen. En dat was meteen ook een topweekend!

 

Afgelopen zaterdag werd er gestart op maar liefst drie locaties: Maarssen, Arnhem en Veenendaal. In de laatste wedstrijd werd  vier keer het podium beklommen door AVT-ers; Emelie, Renske, Arnoud en Wouter mochten de huldiging ondergaan.

Op zondag was het tijd voor de een na laatste wedstrijd van de teamcompetitie. Deze keer in Klazienaveen met een dubbele supersprint, 2x 300 meter zwemmen, 10km fietsen en 2km lopen. De tweede divisie dames (Djoeke, Debbie, Georgina, en Jeltien) moesten er al op tijd uit want hun start was om 10 uur. Maar de dames waren al scherp en wisten de tweede plaats in de wacht te slepen. De dames in de derde divisie (Jolanda, Nicole, Rhonda en Jertske) gingen aan het begin van de middag van start en wisten beslag te leggen op de vijfde plaats.

De heren (Peter, Sven, Ap en Robert) mochten de dag in Klazienaveen afsluiten. Ook zij hadden de dubbele supersprint op het programma staan. Dat het pas zo laat starten was, maakte ze niet minder scherp want de heren wisten de eerste plaats binnen te halen en mochten ook het podium beklimmen.

Goed weekend

Al met al een meer dan een goed weekend voor de AVT-atleten. Volgende week is op zondag in Enschede de afsluiting van de teamcompetitie. Maar niet alleen in Enschede gaan we de strijd aan, zondag is ook onze eigen Keistadtriathlon waar menig AVT-lid zal starten op een sprint of de olympische afstand. De week daarna mogen de duuratleten aan de bak in Almere. Ook dit jaar zullen een aantal AVT-triatleten aan de start staan om de halve of zelfs de hele triathlon te gaan volbrengen.