Als voorzitter van AV Triathlon weiger ik om toe te geven aan de ‘corona-blues’. Ja, de crisis is vervelend, heftig, en misschien ben je zelfs naasten kwijtgeraakt. Ja, het is een spannende, angstige en zorgelijke tijd. Ja, het lijkt zo uitzichtloos. Zelfs de Kerstdagen moeten we met de sociale handrem erop vieren. En ja, het is irritant dat we niet vrij kunnen sporten. Ik zal niet ontkennen dat ik die gevoelens ook ken en me ook af en toe neerslachtig voel. Maar nu in deze blog wil ik geen klaagzang houden.

De coronacrisis heeft ook positieve kanten. Ik realiseer me veel beter dan ooit waarom AV Triathlon voor mij zo veel waarde heeft. Het samen bewegen in de buitenlucht maakt mij vitaal. Ik ervaar letterlijk dat het me zowel fysiek als mentaal fit houdt. Dat besef geeft me de extra motivatie om samen met elkaar van AVT als het ware één van de ‘vitale vuurtorens’ in Amersfoort te maken. Die vuurtoren is het natuurlijk altijd al geweest voor 1100 Amersfoorters. Maar dat biedt geen garantie voor de toekomst. Juist nu in deze coronatijd is het belangrijk om AVT als lichtbaken te laten fungeren, ondanks dat we niet kunnen doen wat we graag willen doen: samen bewegen, liefst met zoveel mogelijk Amersfoorters.

Aan onze inzet zal het niet liggen. Ik ben trots op de creativiteit van onze trainers, die ons via de app-groepjes aansporen om te blijven bewegen. Iedereen hoort erbij, van wandelaar tot jongere met handicap, van triatleet tot mountainbiker. We hebben met elkaar een mooie accommodatie gerealiseerd, met een trainingsfaciliteit, twee waterfonteintjes en een gezellig clubhuis. Vertrouw erop: we gaan weer open voor iedereen in 2021!

Als AVT bestuur blijven we vooruit kijken. Afgelopen week hebben we de eerste digitale ALV ‘ever’ gehouden. Daarin hebben we de begroting voor 2021 vastgesteld. In die begroting is financiële ruimte gecreëerd om AVT zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te navigeren met de ontwikkeling van o.a. een AVT app, samenwerking met andere atletiekverenigingen en de uitwerking van onze S-B-B-B identiteit.

Tot slot wil ik alle vrijwilligers danken voor hun tomeloze inzet dit jaar. Zonder jullie geen AVT. Ik wens iedereen alvast goede feestdagen, een gezonde jaarwisseling en tot ziens in 2021 .

Namens het AVT bestuur

Thomas Plochg, voorzitter