Woont u in het centrum van Amersfoort? Houd dan rekening met een aantal afsluitingen van straten en bruggen op zondag 2 september. Dan wordt namelijk voor de 3e keer de Keistad Triathlon Amersfoort georganiseerd. 

Route

De organisatie heeft in samenspraak met de gemeente, die voor het evenement een vergunning heeft verleend, gekozen voor een start en finish op/rond het Eemplein. Het zwemparcours is in de Eemhaven. Het fietsparcours gaat langs de Eem via het buitengebied in Hoogland West en komt via het Industrieterrein Isselt terug richting het Eemplein. Het loopparcours is een rondje ten noorden van het Eemplein. Deze route gaat via de wijk Jericho & Jeruzalem, de Hooglandsedijk, Plantsoen Noord en de Koppelpoort met een finish op het Eemplein.

Wisselzone aan de Grote Koppel

Onderdeel van een triathon wedstrijd is een wisselzone, dit is een afgezet gebied waarin de atleten na het zwemmen wisselen naar fietsen en van fietsen wisselen naar lopen. Dit jaar is deze wisselzone aan de Grote Koppel. De wisselzone zal zondag 2 september 8 tot 17 uur in gebruik zijn. Hierna zal deze worden afgebroken. De stoep blijft toegankelijk en er wordt rekening gehouden met de ruimte die nodig is voor eventuele hulpdiensten. 

Afsluitingen en omleidingen

Een aantal straten wordt tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer van 9.00 tot 17.00 uur. Ter plaatse wordt door bebording en een verkeersregelaar alternatieve routes aangegeven.

  • De Kwekersweg wordt afgesloten van de Brabantsestraat tot Ringweg Koppel. Zodoende is de Kwekersbrug dus ook niet toegankelijk voor verkeer. Ter hoogte van de Hooglandsedijk is een oversteek voor bereikbaarheid van de wijk Jericho & Jeruzalem en de Koppel.
  • De Malebrug (fietsbrug over de Eem) is niet toegankelijk tussen 9.30 uur en 16.15 uur.
  • De AP Hilhorstweg wordt afgezet, met uitzondering van bestemmingsverkeer dat met de rijrichting meerijdt (van Soest richting Amersfoort).
  • Het bruggetje over de Eem ter hoogte van het Eemplein, ‘t Sasje, wordt afgesloten. Een alternatieve oversteek is via de Smallebrug of via de Grote en Kleine Spui.
  • Verkeer op de Grote en kleine Spui wordt omgeleid.
  • Het fietspad langs de Eem, Bernard van Roijpad/De Schans wordt afgezet.
  • De Koppelbrug (Ringweg Koppel/Industrieweg) is afgesloten voor verkeer.
  • De Koppelweg is van de Bladweg tot aan de Kwekersweg tijdens de wedstrijd afgesloten voor al het verkeer.
  • De Nijverheidsweg-Noord is een eenrichtingsweg gedurende de wedstrijd. Verkeer kan alleen met de fietsrichting mee van de Radiumweg richting de Industrieweg rijden.

 Vaarverkeer in en rondom de Eemhaven is niet mogelijk van 09.30u tot 12.45u en van 13.15u tot 17.00u.

De bussen van Syntus rijden via alternatieve routes.     

Woont u in wijken Jericho & Jeruzalem of de Koppel?

Houd dan rekening met vertraging door afsluiting van de Kwekersweg als u ergens heen moet. Parkeer uw auto desnoods buiten de route, zodat u gemakkelijk weg kunt komen. Woont u tussen de Kwekersweg en de Eem? Dan kunt u de wijk verlaten via de Korvetweg en de Hooglandseweg-Noord. Woont u tussen de Kwekersweg en de Hooglandseweg-Noord (dus oostelijk van de Kwekersweg)? Dan kunt u de wijk via de Koppelweg verlaten. De blokkade op de Koppelweg ter hoogte van Groeneveld wordt tijdelijk opgeheven.
Als u op 2 september van plan bent de stad uit te gaan, dan adviseren we u om voor 9.00 uur te vertrekken. Naar verwachting zijn alle straten om 17.00 uur weer bereikbaar. 

Bereikbaarheid Meander Medisch Centrum

Het Meander Medisch Centrum is tijdens de wedstrijd gewoon bereikbaar. Houdt u wel rekening met mogelijke verkeershinder ter hoogte van de kruising Ringweg Koppel en de Maatweg. Het is niet om mogelijk gebruik te maken van de Koppelbrug Bezoekers komende vanuit het centrum dienen via de Amsterdamseweg via de Radiumweg (N199) en vervolgens de Maatweg om te rijden. Hulpdiensten krijgen te allen tijde voorrang. 

Kom kijken en moedig aan!

Rondom het Eemplein is van alles te beleven en langs de route kunt u genieten van het passeren van de gedreven atleten tijdens het zwemmen, fietsen en lopen. De toegang is vrij, dus kom vooral kijken en moedig de atleten aan. Laat uw hond thuis of houd deze kort aan de lijn langs het parcours. De snelheid van de fietsers is zeer hoog.

Meer informatie

Op de website van de Keistad Triathlon staat gedetailleerde informatie over de parcoursen en het programma.