AV Triathlon-trainer Rob Vermazen is vrijdag koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vermazen kreeg het lintje opgespeld door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius.

Rob Vermazen, temidden van alle mensen die vrijdag zijn onderscheiden in Amersfoort. Vermazen staat vierde van rechts in de bovenste rij.

In zijn toelichting sprak Bolsius de volgende woorden over Rob Vermazen (75): ,,In 1986 werd hij lid van de Amersfoortse atletiekvereniging AV Triathlon. Vanaf het behalen van zijn trainingsdiploma in 1988 gaf hij ruim 25 jaar lang wekelijks training aan diverse hardloopgroepen voor volwassenen.”

,,Zes jaar geleden werd hij hardlooptrainer van de cursus ‘Start Running’ en sinds 2021 regelt hij hiervoor ook de administratie. Hij is medeorganisator en vrijwilliger bij verschillende hardloopactiviteiten.”

Rob Vermazen samen met Leo van Kuijk van Start Running

,,De heer Vermazen was betrokken bij de eerste vestiging van binnenspeeltuin Monkey Town in Amersfoort. Hij ontwierp en realiseerde tal van spelattributen in verschillende thema’s. Vanaf 2000 was hij de vaste ‘handyman’ voor Monkey Town en vanaf 2012 voor Superfun. ”

City-Pier-City-Loop

,,Sinds 2010 is hij actief bij de City-Pier-City Loop in Den Haag, de Marathon in Rotterdam en de Dam tot Damloop. Als vrijwilliger bij de PV (PersoneelsVoorzieningen) van PostNL is hij betrokken bij de voorbereiding, de ontvangst van de PV-deelnemers en de tijdwaarneming. Bij de Nijmeegse Vierdaagse verzorgt hij de elektra in de sporthal en coördineert hij de op- en afbouw van de verzorgingsposten op de route.”

Blauwe Vlaggetje

Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering kreeg Rob Vermazen het Blauwe Vlaggetje van AV Triathlon uitgereikt, vanwege zijn vele verdiensten voor de vereniging.