Het gaat gebeuren d.w.z. er komt een trainings-atletiek-accommodatie in Sportpark Birkhoven. Zoals velen van jullie inmiddels hebben kunnen zien is het aanleggen van de accommodatie inmiddels begonnen. De komende weken wordt het grondwerk afgemaakt en in de maanden daarna zullen een-voor-een de trainingsfaciliteiten zichtbaar worden.

Gemeente Amersfoort-SRO-AV Altis-AV Triathlon
AV Triathlon heeft een grote bijdrage geleverd aan de komst van deze trainings-accommodatie. Echter het is de Gemeente Amersfoort die de investering doet en de SRO die de regie heeft over het bouwproject. De SRO wordt na de aanleg ook de beheerder van het complex. AV Altis en AV Triathlon zijn, idem als de atletiek-accommodatie in sportpark Schothorst, de hoofdhuurders van de accommodatie. De beide Atletiekverenigingen zullen ook de grootste gebruikers zijn. Daarnaast wordt ernaar gestreefd de accommodatie ook te verhuren aan andere partijen. De aanleg van deze trainingsaccommodatie betekent niet dat AV Triathlon geen trainingen meer zal verzorgen op de atletiekaccommodatie in Schothorst. Integendeel we blijven een groot gedeelte van de trainingen daar gewoon voortzetten.

Waarom deze trainings-accommodatie?
Door het succes van de Atletieksport in Amersfoort is het met regelmaat erg druk op de accommodatie in Schothorst. Door deze drukte zijn er beperkingen in de uitvoering van de trainingen en is er sprake van onveilige situaties. Om de voorzieningen in Schothorst te ontlasten hebben AV Altis en AV triathlon met succes een aanvraag ingediend voor een 2e accommodatie in Amersfoort.

Wat wordt er aangelegd?
1. Een U-vormige kunststofstrook met 4 banen
2. Een heuvelachtige constructie met een 3 meter hoge trap die vanaf de kunststofbaan betreden kan worden en aan de andere kant schuin afloopt en weer over gaat in de baan
3. Een voorzieningen met o.a. rekstokken voor kracht en behendigheidsoefeningen
4. Een bootcamppark met een aantal bootcamptoestellen
5. Een voorziening voor het hoogspringen
6. Een verspringbak
7. Kogelstootringen
8. Een discuswerpring
9. Een aanloopstrook om te speerwerpen

Hoe ziet de planning eruit?
Het eerste fase van de bouw loopt waarschijnlijk t/m september. De onzekerheid in de planning zit ‘m in de onvoorspelbaarheid van het weer. Voor het aanleggen van de kunststofstroken is een periode van droog weer en een temperatuur van meer dan 10 graden Celsius nodig. In het ergste geval wordt de faciliteit pas in het voorjaar van 2019 opgeleverd.
Fase 2 d.w.z. het aanleggen van het gras rondom de voorzieningen zal sowieso pas in het voorjaar van 2019 starten. Dit grasgedeelte kan daarom pas na de zomer van 2019 gebruikt gaan worden.

Communicatie en vragen
Aangezien het project een lange doorlooptijd heeft zullen we jullie met regelmaat gaan informeren over de details van de trainings-accommodatie. Uiteraard houden we jullie ook op de hoogte van de voortgang in het project en per wanneer, welk deel van de voorzieningen in gebruik genomen kan gaan worden. Heb je vragen dan willen we die graag beantwoorden. Stuur je vragen bij voorkeur direct aan de coördinator voor dit project d.w.z. Lex Borghans (ajmlborghans@gmail.com).