De populaire Birkhoven Bosloop, die altijd eind oktober plaatsvindt, krijgt een nieuwe naam: de Tienen van AV Triathlon. Het parcours wijzigt. Op zondag 20 oktober gaat het nieuwe evenement plaatsvinden.

Foto Jacques Conijn

 

Eempolder

Anders dan bij de Birkhoven Bosloop, die negen keer is georganiseerd, is het parcours van de Tienen van AV Triathlon niet door het bos, maar grotendeels door de Eempolder. De start is op industrieterrein de Isselt, waarna de deelnemers langs de Eem lopen om vervolgens terug te keren door de polder naar de Isselt. Nieuw is ook dat er, behalve een 10 km loop, ook een 10 Engelse Miles op het programma staat, dat is 16.09 km.  De deelnemers hiervan maken een extra lusje door Hoogland-West.

fotograaf Hans Kerchman

Wandelaars

Voor de wandelaars blijft het oude parcours grotendeels hetzelfde. Wel starten zij bij het clubgebouw van AV Triathlon. Ook de loop voor de kinderen en die van de Frame Runners vindt gewoon in Bos Birkhoven plaats.

Inschrijven

Inschrijven is nu al mogelijk, en biedt voordelen voor vroeg-aanmelders: voor wandelaars 7 euro, voor de 10 km-loop 15 euro en voor de tien Engelse Miles 17 euro. De KidsRuns en Frame Runs zijn voor iedereen gratis. Een cadeautje van AV Triathlon vanwege het 40-jarig bestaan van de vereniging!

Inschrijven kan via deze link: inschrijven Tienen

Programma

Het programma voor zondag 20 oktober ziet er als volgt uit:
  • 8:30-09:00 uur – ±12km en ±18km wandelen. Vrije keuze van starttijd tussen 8:30 en 09:00 uur en te wandelen afstand.
  • 10:00 uur – 10km en 10 Engelese Miles. 
  • 12:00 uur – 500m Frame Running Bos
  • 12:30 uur – ±1,5km KidsRun Bos en Frame Runners (2 ronden) – t/m geboortejaar 2011 (met prijsuitreiking per geboortejaar voor jongens en meisjes)
  • 12:45 uur – ±3km KidsRun Bos en Frame Runners (2 ronden) – t/m geboortejaar 2011 (met prijsuitreiking per geboortejaar voor jongens en meisjes)
Meer informatie is te vinden op de website van AV Triathlon, tienen. Ook kan er voor vragen gemaild worden naar bosloopbirkhoven@avtriathlon.nl
Turfstampers
Dit jaar zijn ook de Turfstampers uit Hooglanderveen weer van de partij om de hardlopers muzikaal te ondersteunen bij de start en finish. En natuurlijk om het talrijke publiek op te warmen.

Bij  goed weer geven de Stadskanonniers van Amersfoort traditiegetrouw het startschot!

Vrijwilligers
Vanzelfsprekend hebben we ook vrijwilligers nodig op het parcours. Je bent niet actief als verkeersregelaar, maar als parcourswacht.
  • 09:00-12:00 uur: parcourswacht bij de 10km en 10 EM
  • 12:00-13:15 uur: parcourswacht bij de KidsRuns en Frame Runners

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via deze link:  vrijwilligers