Onze voorzitter Luuk traint mee met verschillende groepen van AV Triathlon; hij vertelt zelf over zijn avonturen.

Mijn tweede “Luuk loopt mee” moest helaas iets langer op zich laten wachten. Een sluimerende blessure zorgde dat ik pas op de plaats moest maken. Gelukkig hebben wij een fantastische medische commissie en heeft de praktijk van Dorien Janse mij weer op de been geholpen.

Eindelijk! Vandaag mocht ik weer meelopen om te starten bij het begin, het was tijd voor de “Start Running” groep.
Om 09:00 uur meldde ik mij bij de twee enthousiaste trainers Leo en Rob. Heel mooi als je wilt starten met lopen, dan begint het bij deze twee mannen: Leo onze allereerste voorzitter en Rob al ruim 37 jaar actief lid. Hoeveel ervaring wil je hebben?
Deze morgen begonnen we met een leuke groep startende lopers die, ondanks de regen, enthousiast klaar stond om mee te doen. In een rustig wandeltempo werden wij langzaam op temperatuur gebracht waarna al snel overgegaan werd op een rustige dribbel. Rob verzorgde een loopscholing waarna Leo het stokje overnam. Met elkaar verkenden we een uitdagend parcours, vervolgens mochten we op eigen tempo dit parcours drie keer “versnellen”. Het werd me al snel duidelijk dat de deelnemers in deze groep geen beginners meer waren!
Na drie keer het rondje gelopen te hebben, dacht ik dat het tijd voor de koffie zou zijn, maar daar dacht Rob toch anders over. We werden nog een keer uitgedaagd en moesten allemaal nog een keer echt aanzetten. Op weg naar de koffie hoorde ik wel wat geroezemoes: “zo hard lopen we anders nooit”, “was het omdat Luuk meeliep?” of hoorde dit bij de 11e trainingsweek? We zullen het nooit weten…
Ik kijk in ieder geval terug op een heerlijke training, die ik iedereen kan aanraden die wil beginnen met lopen, of juist weer enthousiast wil worden voor lopen. Kijk dus vooral om je heen of je mensen kent die dit duwtje in de rug nodig hebben. Het is echt te moeite!

Tot de volgende Luuk zwemt, fietst of loopt mee!

Wat is Start Running?
Start Running, vroeger bekend als trimcursus, was de eerste cursus van AV Triathlon sinds de oprichting in 1984. Uitgangspunt bij de cursus Start Running is dat de deelnemers geen loopervaring hebben, maar met enige ervaring ben je ook van harte welkom. Start Running bouwt in 12 weken tijd conditie op zodat deelnemers daarna 12 minuten aan één stuk kunnen hardlopen; de coopertest.
Start Running start drie keer per jaar en er is iedere cursus plaats voor 30 deelnemers. Voor leden van AV Triathlon is de cursus gratis, voor niet-leden 45 euro. Aanmelden kan via startrunning@avtriathlon.nl