Waarom zou je pas goede voornemens maken in januari? Begin gewoon vandaag. Dan ben je fit voor de feestdagen! Doe mee aan de AVT Core Challenge! Daarmee versterk je in vier weken allerlei spiergroepen, met name van de romp. Belangrijk voor een goede looptechniek én om blessures te voorkomen.

Fysiotherapeute Dorien Janse laat een oefening zien.

Hoe werkt het?
In deze kalender vind je vanaf 4 december voor elke dag van deze maand een oefening. De core spieren werken allemaal samen om je wervelkolom stabiel te houden: namelijk je buik-, rug-, schouder-, bil- en beenspieren. Hoe je de oefening technisch goed uitvoert, staat in de bijgevoegde instructie. Print deze documenten uit (door op de afbeelding te klikken, te downloaden en vervolgens te printen) en hang ze op: boven je bureau, op de koelkast, naast je bed of op kantoor (collega’s mogen ook meedoen). En dan gewoon beginnen!

Vast moment
Probeer de oefening te doen op een vast moment van de dag, zoals in de ochtend na het opstaan, na een training voor het douchen of ‘s avonds voor het tandenpoetsen. Elke dag een paar oefeningen en je traint vanzelf je rompspieren. Dit kost je maximaal 2 minuten per dag. Streep iedere dag een vakje af. Is het een dag niet gelukt, ga gewoon verder en haal eventueel de gemiste dag in.

Tip: doe het samen!
Doe de Core Challenge met je groep en motiveer elkaar om het vol te houden. En je trainer kan de oefening van de dag in de training opnemen. Vertel je huisgenoten over deze uitdaging zodat zij jou ook kunnen motiveren.