Het hele jaar door verzorgen de trainers en gidsen de wekelijkse trainingen voor de sportief wandelaars en om het maar gelijk helder te hebben. Nee, het is niet zo dat de sportief wandelaars alleen maar sportief wandelen!
De sportief wandelaars doen ook gewoon interval trainingen, versnellingsloopjes, heuveltrainingen, estafettes, duur-, tempo- enafstandswandelingen, enz, enz. Kortom alles wat de hardloper bij AVT ook doet maar dan in een gematigder tempo.

Maar 1 maal per jaar verzorgen de trainers Theo Kok en Ingrid Koot een variatie op de intervalterugkeertraining, en dat heet het Zweeds wandelspel.

Op zaterdagmorgen 22 september hebben Theo en Ingrid in alle vroegte een parcours uitgezet in het Pinetum van Bos Birkhoven door her en der 9 vragen op te hangen aan een boom en/of struik (af en toe een beetje verscholen, want je moet het de wandelaar niet te gemakkelijk maken).

Voordat het spel begint worden de sportief wandelaars van groep 1, 2 en 3 eerst door de aanwezige trainers en gidsen meegenomen voor de noodzakelijke warming-up, waarna zij met zijn allen via een omweg naar het Pinetum worden gebracht om tekst en uitleg te krijgen over hoe het spel gespeeld dient te gaan worden.
Kort gezegd gaat het spel als volgt. Er wordt een woord bedacht met 9 letters dat te maken heeft met wandelen en/of met Birkhoven en vervolgens worden hierbij 9 vragen bedacht met drie multiple-choice-antwoorden.
De wandelaars vormen 2-tallen en zij gaan, na het gooien van een 2-tal dobbelstenen, op zoek naar de vraag die hoort bij het aantal ogen dat zij gegooid hebben (men kan er ook voor kiezen om met 1 of met 2 dobbelstenen te gooien). Het aantal gegooide ogen wordt gemarkeerd op het uitgereikte formulier.
Als zij de vraag hebben gevonden en het antwoord (denken) weten op deze vraag, dan zetten ze de letter op het formulier en moeten zij in een hoog tempo terug naar het beginpunt waar ze weer mogen gooien voor de volgende vraag om deze vervolgens weer te gaan zoeken op het uitgezette parcours.

De winnaars van het Zweeds Wandelspel: Els van Keeken en Anitra Renkers

Het tweetal dat als eerste alle antwoorden goed heeft en het woord heeft gevonden is de winnaar en dat is dan ook tevens het einde van het Zweeds wandelspel. Om 10.20 uur waren de winnaars, na de controle of alles juist was, bekend: Els van Keeken en Anitra Renkers. Dames nogmaals van harte gefeliciteerd! Als beloning kregen zij een leuke attentie (waar bleven de mannen).

De trainers namen na de prijsuitreiking alle wandelaars weer mee voor een cooling-down en Theo en Ingrid hebben in een rap tempo het Pinetum opgeruimd en weer in “originele staat” achtergelaten.

Sportief wandelaars wij willen jullie bedanken voor jullie sportieve inzet en hopelijk tot volgend jaar.
Een nieuwe kans een nieuwe uitdaging.

Ingrid Koot en Theo Kok
SW wandeltrainer groep 3