Op zaterdag 21 oktober was het dan zover. Een vijftiental Nordic Walkers van AV Triathlon zouden gaan Nordic Wandelen van Katwijk aan Zee naar Wassenaar en terug.
Een paar dagen eerder werden we wat onrustig. Het weer werd steeds slechter…….
Op 21 oktober om half negen zouden we vertrekken. Het was vijf voor half negen en het weer werd steeds vochtiger. We bleven optimistisch. Onderweg bleef het maar regenen. Rond tien uur kwamen we aan op de parkeerplaats in Katwijk. Het was net droog geworden. Eerst maar koffie drinken voor we op weg gaan.
Na de koffie was het nog steeds droog. We wilden op weg gaan via een wandelpad door de duinen richting Wassenaar. Onverwachts stuitten we op de start van een hardloopwedstrijd van de plaatselijke collega’s. Nadat ze waren gestart, konden we eindelijk beginnen.

Een klein zonnetje brak door en de stemming werd steeds vrolijker. Ruim 7 kilometer door de duinen struinen was best een aardige test voor onze conditie. We slaagden allemaal. Het werd nog een beetje lastig toen we bij Wassenaar aankwamen. We konden het strand niet zo gauw vinden. Gelukkig scheen de zon nog volop en konden we aan de hand van de zonnestand de (goede) richting bepalen.
Aangekomen op het strand nog even in een strandtent geluncht. We waren nog op tijd want de volgende dag zou de tent de laatste dag van het seizoen draaien.
Na de lunch met veel wind in de rug en een helder zonnetje langs het strand teug naar Katwijk. We waren natuurlijk in een recordtempo aangekomen (of kwam dat door de witte wijn?).
Na aankomst in Katwijk nog even met z’n allen koffie gedronken en huiswaarts gekeerd. Rond een uur of vijf waren we allemaal weer thuis, moe maar voldaan.
Joke, mede namens alle Nordic Walkers ontzettend bedankt voor de organisatie en begeleiding van deze mooie en sportieve dag.
Hopelijk volgend jaar weer zo’n mooie tocht!

 

 

 

 

 

 

Klaas Boogaard