UHE2Waar een Bierloop in België, een estafetteloop over 120 km, niet toe kan leiden. De Sixpackrunners, een virtuele loopgroep van onze vereniging, deed vanaf 2000 mee aan deze estafetteloop dwars door België met als beloning voor iedere deelnemer een mand met 14 Belgische biertjes. In 2008 ontwikkelde deze loopgroep onze eigen estafetteloop dwars over de Utrechtse Heuvelrug. Over een afstand van 100 km met etappes van rond de 10 km. Het evenement staat vanaf de 1e editie als een huis. Veel teams van AV Triathlon gaan de strijd aan met zichzelf, met hun teamgenoten en met de andere deelnemende teams. Het geeft de gehele dag een bijzondere sfeer waar gezelligheid de boventoon voert. Bijna ieder jaar ook nog eens onder een lekker najaarszonnetje. Het aantal teams groeide de eerste edities gestaag en bereikte in de derde editie 35 teams. In 2014 zelfs 39 teams, bijna het maximale aantal dat wordt toegelaten (40).

Het team van AVT We komen er aan

Het team van AVT We komen er aan

Dit jaar wordt alweer de 9e editie van dit mooie evenement georganiseerd en al veel teams van AV Triathlon hebben zich ingeschreven onder aansprekende namen als: Team JJ&R, Chris Cross, De Henkies, SLAC: Semper Laetus Aliqu en natuurlijk het team We komen eraan, een aantal jaren het winnende team van de estafette. We verwachten natuurlijk nog veel meer teams van onze grote vereniging. Teams bestaan over het algemeen uit 10 personen. Maar teams kunnen ook uit 5 deelnemers bestaan: als ieder teamlid 20 km kan en wil lopen is dit geen enkel probleem.

Het team van AVT de Henkies

Het team van AVT de Henkies

De route is ook deze 9e editie ongewijzigd. We hebben als organisatie wel even het idee gehad om de route voor de variatie tegengesteld te gaan lopen maar dit vergt toch wel veel werk om de routes weer geheel opnieuw te gaan beschrijven. Misschien iets voor de 10e editie in 2017. Dus ook dit jaar 10 mooie etappes startend in Amersfoort naar Soesterberg over het Soester Hoogt. Van hieruit een tweede etappe via Austerlitz naar de voet van de Maarnse Berg om in een derde etappe over de Maarnse Berg te gaan richting het Doornse Gat waar de 3e wissel plaatsvindt. Altijd een mooie locatie. Via Leersum met een 4e wissel gaat de route naar Amerongen om twee keer de Amerongse Berg over te lopen. Een keer in de 5e etappe en een keer in de 6e etappe. Nieuw zal dit jaar zijn dat we de 6e etappe gaan uitpijlen. Vanuit Overberg waar op 1 locatie zowel de 5e en 6e wissel plaats vindt, gaan de routes langs het Valleikanaal naar Woudenberg, 7e wissel, naar en door landgoed den Treek, 8e wissel en weer terug over de voormalige Vliegbasis Soesterberg met een 9e wissel om af te sluiten bij ons clubhuis.

UHEEn daar wacht ten eerste een fraaie herinnering en ten tweede een evenzo fraaie derde helft waar de Sixpackrunners een patent op hebben. Onder het genot van twee verschillende speciaal biertjes van de tap en de mogelijkheid om een lekker hapje van de BBQ te nemen wordt de lange dag en het leuke, unieke evenement afgesloten. Wordt er nagepraat over de gelopen tijden en het mooie parcours met zijn soms pittige heuveltjes. Blije gezichten versieren dan het groene gras voor ons clubhuis met wellicht dit jaar 40 teams en bijna 400 deelnemers. We kijken er als organisatie al weer naar uit en zijn druk doende de herinnering voor 2016 aan een vergelijkend warenonderzoek te onderwerpen.

Bij deze na dit betoog nog maar eens een oproep aan alle leden van onze vereniging om teams te formeren en je in te schrijven voor dit mooie evenement van AV Triathlon, georganiseerd door de Sixpackrunners!

Namens de Sixpackrunners: Ries de Beer

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.