Voor veel hardlopers een magische grens: achter elkaar 10 km hardlopen. Hoe doe je dat? Je leert het tijdens de cursus ‘Opbouw naar 10 km’. De startdatum van de eerstvolgende cursus is zaterdag 24 februari 2024. We verzamelen om 9.00 uur in het AVT clubhuis voor een kennismaking en testloop. Het trainingsdoel is deelname aan de 10 km wedstrijdloop tijdens de Amersfoort Marathon.

10-kilometer opbouw: waar staat dat voor?
Dat is een serie van 12 trainingen, waarin je geleidelijk je duurloopvermogen ontwikkelt. Aan het eind van de cursus kun je zonder onderbreking 10 kilometer hardlopen. Deelname staat open voor leden (gratis) en niet-leden (€ 45,-). Je kunt dus iemand meenemen die ook wel eens deze afstand goed wil leren lopen.

Is duurlopen leuk?
Duurlopen is heerlijk. Je komt nog eens ergens, je ziet nog eens wat en met elkaar lopen is gezellig. Na de 10-kilometer opbouw kun je doorstromen naar de vaste duurloopgroepen op zondag of naar een trainingsgroep op een van de andere dagen in de week. En als je de 10 kilometer in de benen hebt, zijn er allerlei leuke prestatieloopjes waar je aan mee kunt doen.

Info en aanmelden
Stuur een e-mail naar: 10kmopbouw@avtriathlon.nl 

Lees er meer over op onze website.