Naast de Olympische- en achtste afstand organiseert de Keistad Triathlon Amersfoort op 2 september ook een serie speciaal voor jeugdige sportievelingen. Ben jij tussen de 8 en 14 jaar oud? Dan nodigen we je van harte uit om je in te schrijven!

Een triatlon is een wedstrijd waarbij je eerst zwemt, dan fietst en daarna gaat rennen. De sport heeft de naam erg zwaar te zijn en zou alleen voor fanatieke mensen die veel trainen volbracht kunnen worden. Je kunt een triatlon echter zo lang of zwaar maken als je zelf wilt. De jeugdige deelnemers van onze wedstrijd voltooien hun race op hetzelfde parcours als de cracks! De afstanden zijn echter korter. Zij zwemmen 150 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2.5 kilometer.

Om mee te kunnen doen is een zwemdiploma is verplicht. Je hoeft geen wetsuit of racefiets te hebben. Het belangrijkste is dat je een veilige fiets hebt en beschikt over een helm. Vanwege reglementen van de Nederlandse Triathlon Bond mogen ouders of helpers niet in de wisselzone. Dat betekent dat zij hier niet kunnen helpen. Geen zorgen: onze coördinatoren in de wisselzone wijzen je de weg en zorgen er voor dat alles prima zal verlopen!

Meer info is te vinden op www.keistadtriathlon.nl