Menu

Keistad Triathlon 2020 afgelast

Keistad Triathlon 2019

Beste atleten,

Door de corona pandemie zijn er wereldwijd honderden grote en kleine evenementen noodgedwongen afgelast. Helaas moeten wij jullie vandaag melden dat ook de Keistad Triathlon Amersfoort in 2020 niet door zal gaan.

Het kabinet heeft onlangs besloten het verbod op alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september te verlengen. Hoewel onze wedstrijd op 6 september gepland staat, vinden wij het niet verantwoord om op deze dag een evenement te organiseren waarbij circa 1.000 atleten plus publiek op één locatie in Amersfoort bij elkaar komen. Dit kunnen wij niet rijmen met de geleidelijke opening van de samenleving die Nederland nastreeft.

Wij vinden het natuurlijk ontzettend jammer deze beslissing te moeten nemen, maar er is nu sprake van overmacht. Net als velen van jullie gaan we ons vizier zo snel mogelijk op de zomer van 2021 richten. De datum hebben we al vastgesteld: Op zondag 5 september 2021 hopen we jullie allemaal weer te verwelkomen in Amersfoort om te zwemmen in de Eem, te fietsen door het buitengebied en te lopen langs de Koppelpoort!

Groeten namens de wedstrijdcommissie van de Keistad Triathlon Amersfoort