Afgelopen zaterdagavond 16 januari was het dan zover: de Junioren Dropping voor het kalenderjaar 2019 (ja, we waren wat laat). Ruim 40 junioren hadden zich opgegeven voor wat een mooie traditie moet gaan worden.

Verdeeld over 6 groepen en met 2 verschillende startlocaties gingen ze het bos in om verplicht langs bepaalde punten te gaan om vragen te beantwoorden. “Helaas” wachtte hen bij het vertrek een verrassing in het verplicht moeten meenemen van emmers met water, emmers met eieren, houtblokken en opblaasbanden; strafpunten lagen op de loer. En telefoons mochten niet mee. Wat zou het ergste zijn geweest?

Onderweg moesten ze ongezien langs de “razende traillopers”, de “roekeloze mountainbikers” en de “flitsende fotograaf” zien te komen. Verschillende groepen zijn staande gehouden en moesten verplicht koekjes eten. Groepen zijn soms de bosjes in gedoken om te kunnen ontsnappen, maar dat lukte dus niet elke keer. Ook is er een hele emmer met eieren verloren gegaan.

Na binnenkomst is de ingezette energie snel aangevuld, konden we de dropping naar volle tevredenheid afsluiten en zijn we begonnen met plannen te maken voor november 2020.

Tenslotte willen we graag bij deze alle helpende handen bedanken voor hun inzet. Zonder hulp is een
dropping eenvoudigweg niet te realiseren.

AVT Jeugdactiviteiten