Hoe lang ben je al lid? Ik denk een jaar of 14. Lid geworden om in clubverband te gaan hardlopen, en onze dochter Tjeerdtje sneller van de wachtlijst af te laten komen.

In welke groep loop / fiets je en wie zijn je trainers? Ik loop op dit moment bij Stay Fit, met als trainers: Marieken, Kees en Else. Heb in het verleden in andere groepen gelopen.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint? Het is een verzameling mooie mensen die allemaal uit de training halen wat er in zit. Ondertussen is er natuurlijk tijd genoeg om elkaar beter te leren kennen.

Wat vind je leuk aan de vereniging? Het is voor mij een vereniging met een fijne “ beide poten op de grond” sfeer, op een mooie plek in het bos. Ik heb er een dierbare vriendengroep ontmoet, en een groep mensen waar ik heel graag mee samenwerk, en veel groepjes waar ik lekker bij kan lopen.

Wat doe je als vrijwilliger? Ik organiseer de (meestal) jaarlijkse jeugdcrosscompetitie, samen met Lex Borghans, Marc Weeren, Bernard Wouters en Jan van den Bedem en de Keistad Baancompetitie (KBC). Dit zijn 5 dinsdagavonden in het voorjaar waar  5 verschillende afstanden (van 800 m tot 5000 m) worden gelopen en er maar 1 klassement is. Dit organiseer ik samen met Bernard Wouters en Karin Knopper. Helaas door de huidige Coronacrisis gaat de KBC dit jaar niet door. Bij beide evenementen neem ik de vrijwilligers voor mijn rekening, met heel veel plezier.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren de jurycursus gegeven, samen met Bernard Wouters.

Ik ben ook scheidsrechter, die naast de door onze club georganiseerde baan/wegwedstrijden, ook nog in het land actief is. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse kermismeerkamp in Best, maar ook competitiewedstrijden.

Ik zit ook in de WOC commissie.

Ik zou dit jaar ook mijn steentje bijdragen aan de Invictus Games op het gebied van atletiek. Deze zijn een jaar uitgesteld.

Waarom ben je vrijwilliger geworden? Dat is gebeurd tijdens de eerste baanwedstrijd van Tjeerdtje. Ik had geen ervaring binnen de atletiek, en wist niet wat me gebeurde toen ik de eerste wedstrijd meemaakte. Een soort camping die ontstaat rondom de baan, waar mensen op klapstoelen voor tentjes zitten. Ik had geen klapstoel en een hele dag zitten is een grote uitdaging voor mij. Dus ik had al heel snel de behoefte om mij nuttig te maken tijdens zo’n dag en toch samen met Tjeerdtje te zijn. Geloof dat ik me na dag 2 al had aangemeld voor de jurycursus.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger? Ik heb meestal leuke ervaringen op en rond de atletiekbaan en ons clubhuis! Ik geniet ieder jaar vooral volop van de jeugdcross en van de baancompetitie-avonden. En vooral omdat je het met elkaar doet met enthousiasme en plezier. Het is ook een behoorlijk vaste groep vrijwilligers, waardoor je elkaar ook beter kent. Dit is een mooi aspect van het vrijwilliger zijn. Je leert zoveel meer mensen binnen de club kennen! En dat het daardoor ook gewoon lekker loopt!