Dit jaar organiseert AV Triathlon voor de 10de keer de open triatlontraining FUN Triatlon. Nu de coronamaatregelen steeds soepeler worden, hebben we besloten om in 2021 toch de open triatlontraining FUN Triatlon te organiseren. Kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 17 jaar kunnen gewoon meedoen; volwassenen alleen in teamverband met inachtneming van de dan geldende coronaregels. We gaan dit doen op woensdagavond 7 juli 2021. De inschrijving is geopend!

Heb je nog nooit een triatlon gedaan en wil je het wel eens proberen? Of wil je gewoon een avondje lekker sportief bezig zijn met familie of vrienden? Doe dan mee aan de FUN Triatlon. Dit is een open triatlontraining in en rondom Bosbad Birkhoven. Deelname staat open voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. 

Het is een open triatlontraining, wat wil zeggen dat je geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen. We richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd. Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Programma

  • Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun triatlontraining over 100 m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen. Ook dit jaar kunnen de Racerunners deelnemen. Hoe de onderdelen er precies uit gaan zien weten we nu nog niet. Dit gaan we de komende tijd uitwerken. In ieder geval zal er gezwommen moeten worden.
  • Om 19:30 uur start de teamrelay, een triatlontraining voor iedereen vanaf 13 jaar. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200 m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid 2 aan die dan begint aan zijn/haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd. De samenstelling van een team is geheel vrij: man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Inschrijven

Aan deze triatlontraining zijn, in verband met de huur van het zwembad, wel kosten verbonden: 3 euro per deelnemer – dus 9 euro voor een team. 

Inschrijven kan alleen via voorinschrijving tot en met zondag 4 juli (of zolang er plek is) via het inschrijfformulier op https://inschrijven.nl/form/2021070702152-nl

Aandachtspunten

  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Betaling van het inschrijfgeld (pinnen of contant) is alleen mogelijk op de dag zelf.
  • Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht. Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan kijken of we iets voor je kunnen regelen.
  • Heb je geen triatlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een t-shirt aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en -loopt.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Peter Hendriksen pfhendriksen@planet.nl 

Tot woensdag 7 juli!