Om de bereikbaarheid van het clubgebouw van AV Triathlon voor hulpdiensten te verbeteren, moet de fietsenstalling verplaatst worden. Een aannemer is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Voor een goede aanrijroute moet er een verharde ondergrond komen op het grasveld vanaf het hek van de Zandlaan tot aan de verharde toegangsweg, die naar de parkeerplaats leidt. Het is de bedoeling dat er over dat hele stuk twee stroken verharde grasstenen (zie foto) aangelegd worden. Een gevolg daarvan is dat de fietsenrekken verplaatst moeten worden. De verwachting is dat de werkzaamheden volgende week klaar zijn.

Calamiteiten

De werkzaamheden zijn in opdracht van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Politie, brandweer en ambulance hebben er alle belang bij om bij een incident zo snel mogelijk bij het clubhuis te zijn. Het grasveld bij het clubgebouw moet ook worden gebruikt door de hulpdiensten bij calamiteiten in de nabije omgeving.

Een aannemer is begonnen met het graven van sleuven in het grasveld. Dat houdt in dat er nu voor het clubgebouw stroken met zand over het grasveld lopen. Om het voor de sporters toegankelijk te houden, worden er platen over het zand gelegd.

Er komt een nieuwe fietsenstalling. Het is nog niet bekend, waar die fietsenstalling precies komt te staan.