Dit is een nieuwe rubriek op onze website, gestart met de lockdown december 2021. Je vindt hier de favoriete routes van leden. Laat je inspireren om (ergens anders) te gaan wandelen, hardlopen of trailrunnen. Heb je ook zo’n favoriet? Mail ‘m aan prcommunicatie@avtriathlon.nl

Jeroen Bach (penningmeester) | Langs de Hoge Kleij

Deze route loop ik met enige regelmaat. De start is op  Laan 1914. Op Laan 1914 sla je links af richting de Golfbaan en Kamp Amersfoort. Het bos rondom de golfbaan is een onderdeel van Den Treek en je komt er geen andere hardloper tegen. Dit deel van Den Treek is aantrekkelijk vanwege de hoogteverschillen en de modderige paden. Je loopt vervolgens verder via het Zeisterspoor langs de kazernes naar Den Treek. Download GPX-route

Mark Wossink (bestuurslid Trainerszaken) | Rondje Amersfoort

Hardlopen is zeg maar niet mijn ding. Liever lig ik in het water of fiets ik in het rond. Het “rondje Amersfoort” is voor mij een reden om tóch de hardloopschoenen aan te trekken. Het korte rondje (2,2 km) kun je natuurlijk verlengen (of inkorten) door uitstapjes te maken in de stad. Loop eens langs de Koppelpoort, toch een van de meest iconische gebouwen van de stad. Je kunt het rondje op ieder willekeurig punt beginnen. Met een korte weg heen en terug ben ik 5 km van huis. Ideaal om even het gevoel te krijgen dat ik iets gedaan heb. Download GPX-route

Peter Boers | Hoogland-West | Hardlopen

Peter gaat graag hardlopen in Hoogland-West: elke dinsdag met Cor een rondje van 10 km. Op dinsdag is het er rustiger dan in het weekend, dan is het er altijd een komen en gaan van hardlopers – aldus Peter. Ze hebben er diverse rondjes: van 5, 10 of 15 km. Verdwalen kan eigenlijk niet: je komt altijd weer uit bij de Bunschoterstraat. Startpunt naar keuze.

Flip de Leeuw (Commissie Wandelsport) | De mooiste hardlooproutes van Dirk Zijp

Flip stuurde de link naar de favoriete looproutes van de helaas dit jaar overleden Dirk Zijp. Jarenlang begeleidde hij op zondag de duurloopgroepen. Langs de Amersfoortse Wallen, Oorlogsmonumenten, Hoge Vuursche, Austerlitz, langs zes campings, Den Treek en nog veel meer. Je vindt het overzicht hier.

Bart Götte (Bestuurslid Jeugd) | Beekhuizerzand & Hierdense beek | Trail

Een van de mooiste trails die ik heb gelopen is rondom het Beekhuizerzand. Even boven Harderwijk loop je door drie enorme ‘sahara’s’ met geïsoleerde bomen op zandduinen en prachtige luchten. Op de zandvlakte hebben we naast de sporen van herten en zwijnen, ook de wolf gespot. Waar de uitgestrekte zandvlaktes vooral desolaat en rauw aandoen, is het andere deel van de route verrassend idyllisch. Vooral het deel langs de Hierdense beek is, zeker in de lente, prachtig. Het kabbelende water, de bruggetjes, en het frisse loof geven je meteen een vakantiegevoel. 

De route in de gpx is 18 kilometer maar kan eenvoudig ingekort worden door een stuk af te snijden. Er zitten niet veel hoogtemeters in, maar door het vele zand kan het wel pittig zijn. Het grootste deel van de route is onverhard. Kun je de route niet downloaden? Mail naar prcommunicatie@avtriathlon.nl en we sturen je het bestand toe.

Vanaf Amersfoort is het een half uurtje rijden. Je kan parkeren bij het startpunt  van de gpx-route (P Hierderweg), of iets noordelijker bij de kleine parkeerplaats aan het einde van de Brandsweg (Nunspeet), of zuidelijker (Transferium Harderwijk; wel even naar de route lopen dan).