De Kerstvakantie betekent lekker eten en drinken; een oliebolletje hier en een appelflapje daar. Ikzelf heb dan intens de behoefte om lekker te gaan sporten. Even het lichaam weer in balans brengen. Lekker uitwaaien en de ‘vieze luchtjes’ uitzweten.

Sporten is nu we in lockdown zitten nog belangrijker dan ooit. Sporten en bewegen helpen volgens experts als Erik Scherder (filmpje) om het lichaam sterker en weerbaarder tegen corona-infecties te maken. Maar iedere AVT-er weet dat de spin-off veel groter is dan dat. Een zaterdagochtendtraining door de Soesterduinen helpt je fysiek en mentaal de week door. Mij in ieder geval wél.

Het is dan ook een hard gelag dat AV Triathlon de komende weken niet jouw ijkpunt om te sporten en bewegen mag zijn. Gelukkig heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen, waarin ze het kabinet vraagt sporten uit te zonderen voor de strenge lockdown. Hopelijk geeft het kabinet daar snel gehoor aan.

In de tussentijd wil het AVT bestuur je aanmoedigen en waar mogelijk ondersteunen om te blijven sporten en bewegen. We hebben daarom een nieuwe rubriek op onze website geopend: ‘Blijf bewegen. De favoriete route van …’ Alle bestuursleden zullen komende weken het goede voorbeeld geven. Jij doet toch ook mee?

Ik wens je alvast een heel goed 2022 toe en hoop dat we elkaar snel weer treffen in Birkhoven, de Amerena, op de atletiekbaan Schothorst, in Den Treek of waar dan ook sportend.

Thomas Plochg, voorzitter AV Triathlon