Op de laatste zaterdag van oktober troffen verenigingen uit het hele land elkaar in het clubhuis van AVT voor een cursus over Frame Running. Na afloop sloten zeven trainers van AV Triathlon deze cursus met succes af. Anniek, Brigitte, Danne, Hans, Ly, Mary, Martin en Peter hebben hun certificaat ‘Frame Running basistrainer’ behaald. Van harte gefeliciteerd allemaal en heel veel plezier bij de trainingen! Deze nieuwe basistrainers kunnen nu, eerst onder begeleiding van de ervaren trainers, aan de slag met het opzetten en geven van trainingen aan de Frame Running groep. Hiermee is het trainerscorps voor team Frame Running weer op sterkte en is er weer ruimte voor nieuwe atleten. 

 

Opzet van de trainingen

AV Triathlon heeft een snelgroeiende afdeling Frame Running. Op de baan traint Team Frame Running in 3 leeftijdsgroepen van elk 5 atleten en per groep onder leiding van een trainer en een assistent-trainer. In het bos traint het team in een iets andere samenstelling, namelijk in 3 niveaugroepen. Hierbij is de begeleiding wisselend en afhankelijk van de groepssamenstelling. In ieder geval zijn er per groep een trainer en assistent-trainer. Sommige atleten hebben in het bos extra begeleiding nodig, dus soms gaat er ook een extra assistent-trainer mee.

In vijf jaar enorm gegroeid

We zijn in 2018 begonnen met het aanbieden van Frame Running (toen nog RaceRunning) als eerste vereniging in de provincie Utrecht. Inmiddels zijn er zo’n 50 atletiekverenigingen in heel Nederland die Frame Running aanbieden. We doen mee aan de regionale Frame Running baancompetitie en aan de landelijke Frame Running Cup. Ook doen onze framerunners mee aan alle clubactiviteiten en bijvoorbeeld aan onderdelen van Marathon Amersfoort. In september 2023 vieren wij ons eerste lustrum!

Nominatie voor Sportgala

Het bestuur heeft besloten om namens AV Triathlon het hele team Frame Running te nomineren voor het Amersfoortse Sportgala, inclusief de maatjes vanuit de junioren. Henriëtte Stemerdink (commissie Frame Running) geeft als toelichting: “Juist het geheel maakt het zo’n prachtig team, waar ieder zijn eigen inbreng heeft. Alle atleten hebben verschillende capaciteiten, uiteraard verschilt het niveau van framerunnen en kan de één met of zonder hulpmiddelen lopen, terwijl de ander een elektrische rolstoel gebruikt. Maar ze kijken altijd naar elkaar om en weten elkaars leuke dingen te benoemen. En als iemand niet op de training is, wordt altijd naar diegene geïnformeerd. Ze weten natuurlijk wel wie de snelste is en wie de langzaamste, maar daar gaat het nooit over. Iedereen doet wat hij of zij kan en het applaus is voor iedereen even groot, ook binnen dit team en dat is volgens mij wat Frame Running Amersfoort zo superleuk maakt en waar wij als trainers zuinig en trots op zijn.” Kortom: dat wordt duimen op 28 november!

 

Bekijk de filmpjes

Een mooi beeld van aangepast sporten zie je in het filmpje dat de Atletiekunie maakte:

https://www.youtube.com/watch?v=_QtFoJkuRs4

Of bekijk het filmpje van team Framerunning van AV Triathlon: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=7K8R4R5-dQg&feature=emb_logo

Dit filmpje is opgenomen door Stichting Cam on Wheels, een film-productiehuis gerund door jongeren met en zonder beperking.