In de nacht van 4 op 5 mei komen lopers vanuit het hele land naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Vervolgens brengen deze loopgroepen het vuur naar meer dan 80 gemeenten in Nederland, waaronder ook naar Amersfoort.

Dit jaar organiseert atletiekvereniging Altis, in samenwerking met AV Triathlon en de gemeente Amersfoort, dat het vuur naar Amersfoort wordt gebracht. Loop jij ook mee in deze bijzondere, nachtelijke estafette? Meld je aan (voor gratis deelname) via het aanmeldformulier 4/5 mei Bevrijdingsvuur estafette.

Hoe werkt het? 
Deelnemers verzamelen zich zaterdagavond 4 mei, rond 22.00 uur, op een parkterrein vlak bij Kamp Amersfoort (Laan 1914). Daarvandaan wordt gezamenlijk naar Wageningen gereisd. In eigen auto’s of – bij voldoende deelname – in gehuurde bussen. Het bevrijdingsvuur wordt om middernacht ontstoken.

Estafetteteams

De estafetteteams uit alle gemeenten krijgen een brandende fakkel en de estafettetocht terug naar huis kan beginnen. We lopen in 6 etappes terug van Wageningen naar Amersfoort. Langs allerlei plaatsen op de Utrechtse heuvelrug die (rondom WO2) belangrijk zijn geweest voor de vrijheid in Nederland.

Elke etappe wordt gelopen door een groep lopers in een vast tempo (9, 10 of 11 km/uur). Je kan je ook aanmelden om (een deel van) de tocht als fietser te begeleiden.

Inschrijving
Als je je inschrijft, geef je daarbij het tempo op dat je kan/wilt lopen: 9, 10 of 11 km. per uur.
Elke groep loopt ongeveer 2 x 10 kilometer. Zondagochtend 5 mei, rond 6.30 uur, komen we aan bij atletiekbaan Schothorst. Daar kunnen overige lopers aansluiten. Dan lopen (of fietsen) we met elkaar de laatste 7 km – met de brandende fakkel door Amersfoort – naar Kamp Amersfoort waar we om 08.00 uur aankomen.

Daar wordt een ontbijt aangeboden aan alle deelnemers. De Vrijheidsontbijten zijn een initiatief van het Nationaal Comité 4/5 mei met als idee erachter dat je met elkaar in gesprek gaat over Vrijheid.

Doe je ook mee aan deze bijzonder estafette? Aanmelden kan tot 20 april via estafetteloop