Ruim baan voor de racerunners!

Sinds 2018 kunnen kinderen met een fysieke beperking ook sporten bij AV Triathlon door aan RaceRunning mee te doen. Wekelijks wordt getraind op de atletiekaccomodatie die naast het clubhuis ligt. Als vereniging vinden we het belangrijk dat dit atletiekonderdeel bij de eigen vereniging plaatsvindt zodat ook deze jeugdatleten deel uitmaken van de vereniging.

Door bij de eigen club te trainen kunnen kinderen met en zonder beperking met elkaar trainen, krijgt iedereen het clubgevoel mee en wordt het meedoen aan de clubactiviteiten ook een stuk gemakkelijker. Als vereniging willen we de atletiekbaan gaan aanpassen zodat de RaceRunningatleten een volledige ronde op verharde ondergrond kunnen rennen en de baan in het algemeen toegankelijker wordt voor sporters met een beperking. Ons ideaal is dat kinderen met en zonder een lichamelijke beperking deel uitmaken van dezelfde sportvereniging en wekelijks samen aan atletiek doen. Dit project om de baan toegankelijker te maken heet: ‘ruim baan voor de racerunners‘.

Voor het optimaliseren van de  RaceRunningtrainingen willen we de huidige atletiekbaan (U-constructie van 200mt) aanpassen zodat deze toegankelijk wordt voor sporters met een beperking. Concreet betekent dit het aanbrengen van een zgn. buitenring en het verbreden van de toegang tot de baan. Door het aanbrengen van een buitenring rondom de atletiekbaan kunnen de RaceRunningatleten veilig en behendig rondes rennen en kan de RaceRunning-training gelijktijdig plaatsvinden met de atletiektraining van kinderen zonder beperking.

STEM NU! AV Triathlon genomineerd voor ANWB-fonds, dus kans op € 10.000.
ANWB Fonds campagne - Facebook
Het project “Ruim Baan voor de Racerunners” is genomineerd voor het ANWB-fonds en we maken dus kans op 10.000 euro! Met dit project wordt de trainingsaccomodatie aangepast zodat sporters met en zonder beperking SAMEN kunnen sporten.

Help je ons mee om te winnen?
Stem dan vandaag nog op ons project via www.anwb.nl/stem  of scan de QR-code

Je hoeft geen ANWB-lid te zijn om te kunnen stemmen.