Van de Peace Run in Amersfoort is een leuke video gemaakt. Bekijk de video. 

 

Een bijzonder initiatief deed op dinsdag 7 augustus Amersfoort aan: de Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run. De Peace Run is een internationale estafetteloop waarbij een team van hardlopers een vredesfakkel door meer dan 140 landen draagt. Onder degenen die dit evenement hebben ondersteund vallen staatshoofden zoals Nelson Mandela en Michaël Gorbachov, religieuze leiders als Moeder Teresa en Desmond Tutu, Olympische atleten waaronder Carl Lewis en miljoenen anderen die een stap hebben gezet voor vrede. In Europa gaat de Peace Run om het jaar, 9 maanden lang door 47 landen op een route van 24.000 kilometer. Dit jaar rent het internationale Peace Run team in augustus door Nederland.

Om 17.10 kwamen arriveerden de estafettlopers bij de OLV Toren, waar het team een ontmoeting had met burgemeester Lucas Bolsius. Zij werden opgevangen door 10 AVT-ers, die hen met de fakkel begeleidde naar ons clubhuis. Na een welkomstwoord door onze voorzitter Thomas Plochg werd een gezamenlijke maaltijd aangeboden.

Om 19.30 liepen ondanks de temperatuur van 37 graden toch nog ruim 50 leden van AV Triathlon samen met het Peace Run Team een rondje rond de Bosvijver.

Ook RTV Utrecht deed live verslag van de aankomst in Amersfoort. Waarbij onze hardlooptrainster Christl Foekema uitgebreid werd geïnterviewd. Klik hier voor de TV uitzending.

Fotografie: Hans Kerchman