Zaterdag 19 februari 2022 heeft de 16-jarige Nathan Houwaard op het NK Atletiek voor junioren in Apeldoorn op de 3000 meter de zilveren medaille in de wacht gesleept. Hij liep in de categorie onder achttien jaar en finishte in een tijd van 8:55,85. Na het grootste deel van de race op kop te hebben gelopen, verloor hij de eindsprint in de laatste ronde van Wu Ping Kuiper uit Groningen. Later op de dag kwalificeerde hij zich ook nog bij de 1500 meter voor de finale door in zijn serie als derde te finishen in een tijd van 4:24,49. In de finale kwam hij goed mee in de voorhoede, maar eindigde uiteindelijk op een zesde plaats in een tijd van 4:13,32. Op beide afstanden heeft hij met zijn prestaties ook nog eens het clubrecord van AV Triathlon verbroken.
Ook Jikke van der Ploeg deed mee aan het NK Atletiek in Omnisport. Zij kwam uit op de 1500 meter U18. Op zaterdag kwalificeerde zij zich voor de finale door in haar serie als eerste over de finish te komen in een tijd van 5:09,32. In de finale die net als die bij de heren op zaterdag gelopen werd, eindigde ze op de zevende plaats in een tijd van 5:00,05.
Beide atleten zitten in Team A.A.R.T. en worden getraind door Aart Bakker.