Menu

Wedstrijdbepalingen Keistad Baancompetitie 2024

 1. De Keistad Baancompetitie bestaat in 2024 uit 5 wedstrijden: achtereenvolgens 3000 meter, 1500 meter, 5000 meter, 1000 meter en als laatste een 800 meter met aansluitend de prijsuitreiking. Voor U16- en U14-junioren is er de Juniorenbaancompetitie over 1500 meter, 1000 meter en 800 meter. Als U16 kun je niet deelnemen in de U18-categorie.
 2. Iedere afstand is een officiële Atletiekuniewedstrijd. Je kunt dus alleen meedoen met een wedstrijdlicentie. Het geldende  Wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing, voor zover daarvan hierna niet wordt afgeweken.
 3. Iedere deelnemer schrijft zich in voor de gehele competitie en wordt geacht aan de hele competitie deel te nemen. “Losse” inschrijving en deelname per afstand is niet mogelijk.
 4. Bij de inschrijving geeft je per afstand een zo nauwkeurig mogelijke tijd op, zodat de series zo goed mogelijk op sterkte kunnen worden ingedeeld. Via atletiek.nu wordt automatisch je beste tijd geladen vanaf 1 januari 2022. Je kunt deze tijd zelf aanpassen. Wil je een snellere tijd opgeven, vermeld hierbij dan een rechtstreekse link naar je eigen uitslag. Wordt niet automatisch je beste tijd geladen, geef dan zelf een zo nauwkeurig mogelijke tijd op. De organisatie behoudt zich het recht voor om opgegeven inschrijftijden te corrigeren.
 5. Wil je op de 1500 en de 800 meter in aanmerking komen voor een plaats in één van de twee snelste series, dan kan dit alleen met een echt gelopen tijd vanaf 1-1-2022, met een rechtstreekse link naar je eigen uitslag.
 6. De series worden ingedeeld op prestatie, waarbij de categorieën worden gemengd. Snelste serie laatst.
 7. Indien je niet aan een onderdeel kunt deelnemen, dien je je af te melden uiterlijk op maandagavond 18:00 uur voorafgaand aan de wedstrijd. Heb je tweemaal niet deelgenomen zónder je tijdig af te melden, dan word je niet meer ingedeeld bij de resterende wedstrijden.
 8. De serie-indeling wordt uiterlijk op maandagavond vóór de wedstrijd om 22:00 uur gepubliceerd op atletiek.nu. De serie-indeling wordt daarna niet meer gewijzigd. De vermelde starttijden per serie zijn bij benadering: zorg dat je op tijd in de buurt van de start bent.
 9. Je krijgt één startnummer voor de hele serie van 5 wedstrijden. Bewaar dit startnummer goed!
 10. Het is niet toegestaan te lopen op schoenen die niet voldoen aan  de WA “Athletic Shoe Regulations”. Indien na afloop van de wedstrijd overtuigend is vastgesteld dat deze regel is overtreden, kan ook dan nog diskwalificatie volgen. Deze regel geldt ook voor masters. Uitzondering hierop: het is wel toegestaan om te lopen op reguliere hardloopschoenen met een zool die geen carbonplaat bevat maar die wel dikker is dan is toegestaan volgens de WA “Athletic Shoe Regulations”.
 11. Op de 5000 en de 3000 meter wordt gefinisht in baan 3 en 4.
 12. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet je 4 van de 5 wedstrijden uitgelopen hebben.
 13. Voor het eindklassement van de Juniorenbaancompetitie moet je 2 van de 3 wedstrijden uitgelopen hebben.
 14. Wanneer in het eindklassement twee of meer deelnemers een gelijk puntentotaal hebben, krijgt degene met het hoogste puntenaantal op een afzonderlijke afstand de hoogste plaats.
 15. Om in aanmerking te komen voor een prijs dien je bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn: prijzen worden niet nagezonden.