Menu

FUN Triatlon, 3 juli 2019

Ben je van plan om mee te gaan doen aan de (jeugd-)Keistadtriathlon op 2 september of een andere wedstrijd en wil je van tevoren graag een keer oefenen op je wissels? Heb je nog nooit een triatlon gedaan en wil je het wel eens proberen? Of wil je gewoon een avondje lekker sportief bezig zijn met familie of vrienden? Doe dan mee aan de FUN triatlon op woensdagavond 3 juli.

Inschrijving hiervoor is nog niet geopend. Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten. 

De FUN triatlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven die open staat voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Een trainingswedstrijd wil zeggen dat je o.a. geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen, maar we richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd.

Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Een half uur later, om 19.30 uur, start de teamrelay, een trainingswedstrijd voor iedereen van 13 jaar en ouder. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid nummer 2 aan die dan begint aan zijn of haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.
Het samenstellen van een team is geheel vrij; jong, oud, man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Inschrijven

Inschrijven is nu nog niet mogelijk. 
Om de laagdrempeligheid van de trainingswedstrijd te vergroten houden we de kosten zo laag mogelijk: 3 euro per deelnemer – dus 9 euro voor een team – in verband met de huur van het zwembad.

Om alvast rekening mee te houden:

  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Betaling van het inschrijfgeld is contant en alleen op de dag van de trainingswedstrijd.
  • Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht. Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen.
  • Heb je geen triatlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een t-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en -loopt.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Peter Hendriksen.

Tot woensdag 3 juli!

Sportieve groet,
Organisatie FUN Triatlon trainingswedstrijd

 

De FUN Triatlon is een initiatief van AV Triathlon