voorzitter commissie hardlopen volwassenen, hardlooptrainer, organisator Egmond-tripjes en andere busreisjes, coördinator “slecht weer”, contactpersoon niveaugroepen 0-1, lid Coronacommissie; kortom een druk baasje met een echt blauw hart!

Wie is Ruud van den Eshof? Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik houd het een beetje geheimzinnig….., ik ben een beetje ‘gemiddelde brave burger’, maar wel met m’n eigen specialiteiten en eigenschappen natuurlijk.. Weet je, als je meer van mij wilt weten nodig me dan maar uit voor een bakkie koffie met een stroopwafel of een biertje en/of wijntje, kaasplankje met bitterbal enzo.. en dan vertel ik je alles, nou ja, bijna alles…
Ik houd van mensen om me heen, vind sporten leuk, heb van alles en nog wat gedaan: judo, tennis, jiu jitsu, tafeltennis, badminton, skiën … Ik houd van de natuur, vind het geweldig om in de bergen te zijn, ben een fan van terrasjes en houd van gezelligheid. Televisie kijken vind ik niets aan, dat noem ik maar even, anders zou je denken dat ik alles leuk vind.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Ik denk een jaar of 20. Ik was al eerder lid geweest, ergens rond 1985 en heb toen mijn eerste halve marathon gelopen (1.40, tsss dat waren nog ’s tijden…). Kort daarna gestopt met hardlopen, van alles en nog wat gedaan aan sporten en toen zomaar bij Altis weer begonnen met hardlopen, maar ik vond het daar niet gezellig (sorry Altis) dus maar overgestapt naar AV Triathlon. En nooit meer weggegaan….

Hoe is het om lid te zijn van AV Triathlon?
Een verrijking van mijn simpele leven…tja, wat moet ik daar op zeggen. Inmiddels is AVT een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse bestaan. Er moet heel wat gebeuren wil ik de zaterdagmorgen overslaan want een zaterdag zonder AVT is een tot mislukken gedoemde zaterdag…

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?
Op zaterdag in de groep van Jaap en Bastiaan en op dinsdag bij Hein en mezelf. Het zijn beide vlotte, toegankelijke en gezellige groepen. De dinsdaggroep bestaat voor een groot gedeelte uit de zaterdaggroep. Met de zaterdaggroep hebben we jaarlijks een bbq en in wisselende samenstelling doen we mee aan evenementen. Soms, of best wel vaak, heb ik het gevoel dat we een grote vriendengroep zijn.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
Ik ben m’n hele leven al vrijwilliger, althans, vanaf mijn pubertijd dus vanaf mijn ± 30e op scholen, bij de Avondvierdaagse en dat soort evenementen. Ach, ik zie het nut ervan in, en….niet onbelangrijk…ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik ben trainer, ben lid van de trainerscommissie, sinds kort ook van de coronacommissie. Uiteraard hoop ik dat die laatste commissie niet meer in actie hoeft te komen. Bovendien vind ik het leuk om wat te organiseren, met als ‘specialiteit’ busreisjes: naar Lage Vuursche enzo en ook naar Egmond. Tijdens de Vlasakkerloop zorg ik altijd voor de drankpost, de rest van de bemanning op de drankpost is familie en vrienden (min of meer vrijwillig) en dan heb ik het zo geregeld dat ikzelf eigenlijk niets hoef te doen, delegeren heet dat…

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Nou, topper, bijna een flopper….we zouden op zatermorgen met de bus naar Lage Vuursche gaan. De bus zou om 8.50 uur komen. Daar stonden we dan te wachten bij de bushalte met 60 enthousiaste lopers. Maar geen bus….ook nog niet om 9.00 uur…toen werd Ruudje toch wel een beetje zenuwachtig, afijn, na wat heen en weer bellen kwam uiteindelijk toch de bus aanscheuren en konden we vrolijk en zonder zorgen instappen…

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Ja weet je, eigenlijk zou ik de vraag willen stellen aan degenen die geen vrijwilliger zijn: ‘waarom ben jij nog geen vrijwilliger’? Je hoeft er heus geen dagtaak aan te hebben maar als iedereen wat doet, doe je het allemaal voor elkaar en heb je er zelf dus ook wat aan (een soort Cruijff spreuk).

Nel van Loon
Vrijwilligerscommissie

Ken jij ook een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar de vrijwilligerscommissie