Hoe lang ben je al lid?
In 2013 ben ik na de opstapcursus sportief wandelen lid geworden.

In welke groep loop je en wie zijn je trainers?
Als ik geen training geef loop ik in groep 2 van Nordic Walking. Mijn trainers zijn: George, Wil en Mary. Daarnaast geven Martin en Flip van groep 1 af en toe training aan groep 2.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Door de vele trainers die wij hebben krijgen wij iedere week op een andere manier training en die afwisseling vind ik leuk en kan ik ook lekker trainen. Als ik geen training geef is het leuk om een praatje met deze en gene te maken. Als ik training geef ben ik anders met de groep bezig.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
De vele mogelijkheden; sportief wandelen, Nordic Walking, hardlopen, zwemmen, fietsen (van recreatief tot prestatie gericht). Binnenkort trainen op de baan bij het clubhuis en je uitleven op het bootcamp parcours.

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik ben Nordic Walking trainer. Iedere woensdagmorgen heb ik mijn eigen groepje en 1 à 2 x in de maand geef ik op zaterdag training aan groep 1 of 2. Dit seizoen heb ik een paar keer de fietsgroep van Trix en Klaas begeleid; heel leuk om zelf een route uit te zetten. Vrijwilliger/verkeersregelaar bij evenementen zoals de FunTriathlon, Keistad Triathlon, Keistad Zwemloop en de Vlasakkerloop.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
In de zomer van 2014 introduceerde Anneke Rademaker Nordic Walking en vanaf dat moment wilde ik trainer worden om anderen de techniek aan te leren. Maar vooral de voldoening als er na een training wordt gezegd dat men lekker heeft getraind of je bedanken voor weer een leuke training. Ook tijdens evenementen ben ik vrijwilliger. Ik begon als vrijwilliger tijdens de run-bike-run. Als je eenmaal in het systeem zit, weten ze jou wel te vinden. En als ik kan, doe ik het heel graag.

Heb je een extra leuke ervaring als vrijwilliger?
Ik organiseer eens per jaar een strandwandeling voor alle Nordic Walkers. Ondanks de verschillende niveau’s kan iedereen op zijn eigen tempo wandelen en en zie je iedereen genieten, heerlijk.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Het is dankbaar werk en vooral voor wedstrijden en evenementen zijn er veel vrijwilligers nodig, zonder vrijwilligers gaat het niet door.

Nel van Loon
vrijwilligerscommissie