Hoe lang ben je al lid?
Ik ben alweer sinds 2004 lid van deze bruisende vereniging.

In welke groep loop/fiets je en wie zijn je trainers?
Als recreanthardloper ben ik in 2004 bij AVT begonnen en als hardlooptrainer ivm een chronische achillespeesblessure in 2010 overgegaan naar het mtb’en en racefietsen. Daar werd ik de eerste gediplomeerde trainer voor het mtb’en. Na mij volgden vele collega’s. Met erg veel plezier daag ik in het mtb-seizoen de leden uit om hun technische vaardigheden op een hoger niveau te brengen.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Het leuke vind ik dat er steeds meer enthousiaste sportievelingen genieten van onze sport en dat er telkens van jong tot oud nieuwe gezichten bijkomen.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
Onze vereniging is er voor iedereen. Mensen met diverse verschillende vaardigheden en meningen zijn welkom en iedereen krijgt er de volle aandacht.

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik ben naast mtb-trainer nu ook nog voorzitter van de triathloncommissie en trainerkledingcommissie en bestuurslid voor beide commissies. Eind dit jaar zit mijn termijn erop en zal ik niet herkiesbaar zijn. Spijtig genoeg zijn er tot op heden, na herhaalde oproepen, geen nieuwe kandidaten die mijn rollen willen overnemen.

Vanuit mijn vakkennis heb ik in het projectteam van onze “Nieuwe Atletiekbaan” de portefeuille baanverlichting en de bijkomende elektravoorzieningen op me genomen. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben van mening dat je binnen een vereniging niet alleen mag souperen maar ook verplicht bent wat terug te geven.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger?
Blije gezichten van leden die met plezier deelnemen aan trainingen en ook iedere keer weer terugkomen.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Alles wat je doet is meegenomen en wat je er voor terug krijgt is onbetaalbaar.
“Vele handen maken licht werk”.


Interview: Nel van Loon, vrijwilligerscommissie

“AV Triathlon is een vereniging die draait op vele vrijwilligers. Laten we er met elkaar voor waken dat we niet telkens dezelfde schouders belasten. Hopelijk staan er genoeg “NIEUWE” vrijwilligers op om in lengte van dagen AV Triathlon op de kaart te kunnen laten staan!”