Vrijwilligers vormen de basis van onze vereniging. Maandelijks zetten we één van hen in het zonnetje, om onze waardering voor hen te laten zien en andere leden te inspireren ook vrijwilliger te worden. 

Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik ben geboren en opgegroeid in Anna Paulowna (in de kop van Noord-Holland) en in 2011 voor mijn werk naar Amersfoort verhuisd. Momenteel werk ik alweer bijna vijf jaar met veel plezier bij MBO Amersfoort als adviseur personeel & organisatie. Ik woon nabij het Eemplein en dus dicht bij het centrum en het bos en de club.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?

Ik ben in het najaar van 2014 lid geworden, met name voor de zwemtrainingen. Jaarlijks is in Anna Paulowna een kwart triathlon en ik had mijn broers uitgedaagd om een keer mee te doen. Aangezien ik alleen een zwemdiploma A had en schoolslag kon zwemmen, was er wel wat oefening nodig. Daarnaast kocht ik toen mijn eerste racefiets en kon ik ook daarvoor tips en training gebruiken.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?

Leuk. Ik voel mij onderdeel van de blauwe familie en en ik ben blij met het brede trainingsaanbod.

In welke groepen train je en kun je die groepen typeren?

Ik zwem vast elke maandag- en vrijdagochtend in de Amerena, en in het zomerseizoen op zondagochtend in het Zeumerse gat (Voorthuizen).
Qua lopen heb ik in wisselende groepen getraind en ook wel periodes niet. Ik vind het ook prettig om alleen te lopen, eerlijk gezegd. Momenteel train ik af en toe mee op donderdagavond op de baan en ben ik dinsdagavond en zaterdagochtend te vinden als co-trainer van de combinatiegroep Start Running en 5km opbouw.
Ik fiets niet vast met AVT mee, dit past niet altijd in mijn agenda, maar ik heb afgelopen voorjaar wel meegedaan met de baantrainingen.

Wat doe je als vrijwilliger en waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik ben regelmatig vrijwilliger bij de wedstrijden die AVT organiseert: van de Bosloop tot de Keistad Triathlon, van FUN Triatlon tot zwemloop. Taken zijn dan parcourspost, opbouwer, startnummer uitgeven etc.
Wat zo leuk is dat je dan een paar uur helpt en bijvoorbeeld het andere dagdeel zelf kan deelnemen.
Ik heb een paar jaar in de wedstrijdcommissie van de Keistad Triathlon gezeten.
Nu ligt mijn focus op hardlooptrainer worden. Ik heb de opleiding bij de Atletiekunie afgerond en maak nu mijn meters in de combinatiegroep Start Running en 5km opbouw. Ik krijg feedback van ervaren trainers Leo, Rob en Desiree. Ik heb hier erg veel plezier in en leer veel bij. De komende jaren wil ik zo mijn vrijwilligerschap invullen.

Heb je een leuke anekdote die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Niet een specifieke anekdote, maar vele leuke momenten zoalsals de kleine kids die met de funtriathlon meedoen, de verbazing van de snelheid van de koplopers en vragen beantwoorden van debuterende sporters op de triathlon.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

Het combineren van helpen en zelf meedoen is vaak mogelijk. Ook is het al fijn als je een dagdeel beschikbaar bent. En geef aan wat goed bij je past als persoon met je talenten. Dan heb jij meer plezier en ben je meer van waarde. Er is voor iedereen iets te doen.
Bijkomend voordeel is dat je meer andere clubgenoten ontmoet en leert kennen. Mijn netwerk binnen de club is groot.