Hoe lang ben je al lid?
Ik ben lid sinds 1993. Net gestopt met voetballen en de oudste dochter wilde op atletiek. Zaterdags wachten tot je dochter terug is van de training begon te vervelen. Dan maar aanmelden als lid en zelf ook actief aan de gang. Gelukkig liep ik voor mij zelf al hard en zat ik al regelmatig op de racefiets. Het werd dus niet eerst de trimcursus van Snarf en Oel maar gewoon aansluiten bij ‘een groep’ en kwam terecht bij trainster Zwany Mulder. De rest is 26 jaar AVT-geschiedenis

In welke groep loop/ fiets je en wie zijn je trainers?
Ik loop al die tijd in groep 4 al zijn er leden in groep 4 die niet weten wie ik ben. De afgelopen 2 jaar nauwelijks aanwezig geweest door een hardnekkige blessure. Nu sinds de zomer lid van de blessureherstelgroep van BROMTon en Ron. En dinsdagavond voorzichtig op de baan trainen bij Joop, BROMTon, Luc en Gert. Ook als een vorm van blessurehersteltraining. En in behandeling bij een sportarts en een goede hoop dat de blessure binnenkort tot een verleden tijd gaat behoren en ik mij bij groep 4 weer kan voorstellen. Het kan overigens ook wel eens een andere groep worden. De jaren gaan tellen en de snelheid – die er eigenlijk nooit is geweest – zal vast wel te wensen over houden. Gewoon lekker bij een groep aansluiten en binnenkort iedere zaterdag weer een fijne training volgen in de mooie natuur achter ons clubhuis.

Overigens loop ik op donderdagavond ook al zo’n 25 jaar met de Sixpackrunners. De Sixpackrunners? Ja een groep AVT-ers van nu 11 man/vrouw die dit al zo lang doet is heel bijzonder. Met jaarlijkse uitjes naar Terschelling voor de Berenloop en in het verleden naar de Bierloop in België of een wedstrijdje in Newcastle of Brugge of Gent. Of een marathon in Berlijn of New York. Waar zo’n loopgroep uit onze vereniging niet toe kan leiden. En …. iedere donderdagavond werken we ook aan een sixpack.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
In sportkleding is iedereen gelijk onafhankelijk van wat je doet. En de onderlinge competitie tijdens de trainingen. Hoezo schema en intensief of extensief? Gewoon iedere training een wedstrijdje in de training. En lekker knallen en proberen lekkere tijden te lopen.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
De vereniging biedt een brede scala aan mogelijkheden waar ik af en toe gebruik heb gemaakt van de fietstrainingen (naast de fietsmogelijkheden naar het werk), heb leren borstcrawlen op de vrijdagmorgen om 06.00 uur in het sportfondsenbad. Nadat ik de slag te pakken had ben ik door het te vroege tijdstip afgehaakt. Voor mij zelf zwemmen op een voor mij geschikt tijdstip vind ik ook prima. Op de woensdag fiets ik nu met een AVT-groepje waaronder een aantal oprichters van de onze vereniging Oel en Dick. Vorig jaar ook gestart op de MTB maar de hoofdmoot van de activiteiten bij de verenging blijven toch de hardlooptrainingen op de zaterdag in de heerlijke natuur en op de dinsdagavonden op de atletiekbaan Schothorst met altijd leuke groepen

Wat doe je als vrijwilliger?
Toen ik in 1993 lid werd van de vereniging kreeg ik direct de vraag van een bekende of ik geen trainer wilde worden. Nee dus, ik had al veel vrijwilligerswerk gedaan bij de voetbalvereniging en was er wel een beetje klaar mee. Ik wilde vooral consumeren. Dat heb ik kunnen volhouden tot 2007. Na een aantal Bierlopen in België – een estafetteloop over 120 km – dacht ik dat kan ik bij onze vereniging ook wel organiseren. Op de tekentafel een parcours van 100 km uitgezet en de Sixpackrunners warm gemaakt voor mijn idee. De rest is geschiedenis en dit jaar de 12e editie van de Utrechtse Heuvelrugestafette georganiseerd.

Sinds de start van de estafette ook lid van de commissie wedstrijdevenementen en de laatste jaren hiervan ook nu de voorzitter.
Zo’n 10 jaar geleden heb ik ook een idee uitgewerkt voor een Korte Duinenloop rondom ons clubhuis maar helaas kreeg ik hier geen toestemming voor van de gemeente Soest. Het bleef bij mij knagen dat er een mooi AVT-evenement vanaf ons clubhuis georganiseerd zou moeten kunnen worden en zo heb ik uiteindelijk de Vlasakkerloop opgezet die dit jaar zijn 6e editie heeft gekend. Met dank aan de ruim 100 vrijwilligers die hiervoor nodig waren (sorry).
En als laatste vrijwilligerstaak ben ik ook nog zoiets als de verengingsfotograaf en bij diverse AVT-evenementen te vinden achter mijn Nikon-camera.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Waarom niet………

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Het is heel leuk voor leden en niet-leden om een evenement als de Utrechtse Heuvelrugestafette of de Vlasakkerloop te organiseren. Het is leuk om steeds zoveel dankbare deelnemers te zien en lachende gezichten na weer een mooi sportieve prestatie in de prachtige natuur rondom ons clubhuis en ver daarbuiten zoals bij de estafette. De Utrechtse Heuvelrugestafette vraagt weinig vrijwilligers. De Vlasakkerloop daarentegen vraagt veel organisatie- en vrijwilligerswerk. Ik doe hierbij dan ook een dringende oproep omdat de organisatiecommissie dringend uitbreiding behoeft om de vele taken netjes te kunnen verdelen. Ook op de dag zelf zijn er meer coördinatoren nodig om het evenement in goede banen te kunnen blijven leiden. Heb je interesse en wil je mee doen of wil je meer informatie en wil je meehelpen om met name de Vlasakkerloop nog beter te organiseren: zoek mij op en ik kan je meer vertellen over de mogelijkheden.